Logo van Werkis
0
Inschrijven
Interview tessa is a...

Interview - Tessa is accountmanager bij Werkis: "Je merkt dat persoonlijke ontwikkeling hier écht voorop staat!"

06 jul. 2022

Edwin Maas

Tessa van Kaam is accountmanager bij Werkis Lelystad. Ze is hier vorig jaar begonnen en vertelt in deze blog over haar eerste jaar bij Werkis, over de inhoud van haar baan en haar ervaring bij Werkis als organisatie.

Ben jij ook zo'n goede match met Werkis? Ontdek al onze carrièremogelijkheden!


Werkis is een intermediair op het gebied van arbeid. Bij Werkis geloven we dat iedereen het verdient om werk te doen dat echt bij hen past en aan die uitdaging werken we dan ook met zijn allen. Wij staan erop dat jouw werk je de ruimte biedt om het beste uit jezelf te halen. Houd jij wel van een uitdaging, veel verantwoordelijkheid en samen successen behalen? En ben jij up for a new challenge? Bekijk dan eens onze vacatures en misschien zien we jou dan wel, net als Tessa, terug bij Werkis!


Benieuwd naar andere verhalen van onze werknemers? Lees hier het interview met Merel of Tim!

Tessa van Kaam is accountmanager bij Werkis Lelystad. Ze is hier vorig jaar begonnen en vertelt in deze blog over haar eerste jaar bij Werkis, over de inhoud van haar baan en haar ervaring bij Werkis als organisatie.

Even voorstellen: Wie ben jij?

“Ik ben Tessa, 25 jaar en ik woon in Almere met mijn vriend. Na de havo ben ik in eerste instantie begonnen met HBO Voeding en Diëtetiek in Amsterdam. Ik was toen zeventien jaar, veel te jong eigenlijk, en merkte als snel dat het niet zo goed ging met de studie.”

“Toen heb ik besloten om te stoppen en ben ik op reis gegaan. Ik ben acht maanden naar Australië, Bali en Dubai geweest en heb daar een ontzettend mooie tijd gehad.” Tessa vertelt dat ze na deze periode weer een nieuwe studie heeft opgepakt, dit keer Commerciële Economie aan Windesheim Flevoland. Na afronding van haar studie heeft ze even gewerkt bij een startup in de bouw en toen kwam de vacature bij Werkis op haar pad.

Hoe ben je bij Werkis terechtgekomen?

“Ik kwam online een vacature tegen voor de functie accountmanager bij Werkis en de vacatureomschrijving en werkzaamheden spraken me erg aan, dus besloot ik te solliciteren. Toen begon het balletje te rollen en na een aantal positieve gesprekken bij Werkis ben ik aangenomen als accountmanager. Het is toen eigenlijk heel snel gegaan, want na twee weken zat ik bij Werkis Lelystad op kantoor!”

Wat vind je zo leuk aan jouw werk bij Werkis?

“Als accountmanager ben je de schakel tussen enerzijds de opdrachtgever die personeel nodig heeft en anderzijds werkzoekenden.” Tessa vertelt dat je dagelijks veel verschillende soorten gesprekken hebt, met ook weer hele verschillende kandidaten. “De een heeft nul jaar werkervaring en de ander al tientallen jaren. Ook qua type mens is elk gesprek anders.” Ze vertelt dat het bouwen aan de klantrelatie en ook het doen van acquisitie haar veel energie geeft.

Over de organisatie zegt Tessa: “Je merkt dat persoonlijke ontwikkeling hier écht voorop staat. Daarnaast is iedereen enorm toegankelijk en word je echt gezien.” Ze vertelt dat ze regelmatig gesprekken heeft met haar leidinggevende en mensen binnen het management van Werkis. “Alles is bespreekbaar: je ambities, hoe je in je werk staat, wat gaat er goed, wat gaat er minder, etc. Het wordt ook erg gestimuleerd om een positief kritische houding aan te nemen: wees kritisch op jezelf en spreek ook naar anderen alles uit, zodat je hier samen beter van wordt.”

“Wat ik ook heel fijn vind is dat iedereen op de hoogte is van elkaar. Als je een mindere dag hebt of er is iets aan de hand, word je bijvoorbeeld vaak wel even gebeld om te vragen hoe het gaat. Er wordt hier echt aan je gedacht.”

Kun je eens vertellen hoe jouw werkdag eruitziet?

“We beginnen ‘s ochtends eigenlijk altijd op de vestiging en bespreken dan wat het plan vandaag is en wat iedereen in de agenda heeft staan.” Ze vertelt dat zo’n 30 tot 40% van de afspraken meestal wel vaststaat, maar dat dit de rest van de tijd enorm kan verschillen. “Zo kun je bijvoorbeeld een intake hebben met een kandidaat, een bedrijfsbezoek bij een prospect of een al bestaande klant, een gesprek met je leidinggevende over je voortgang en doelen, een bedrijfsbrede meeting, etc. Soms denk je aan het begin van de dag te weten hoe je dag eruit gaat zien, maar loopt alles toch heel anders.”

Wat heb jij het afgelopen jaar bij Werkis meegemaakt wat je echt is bijgebleven?

“Dat was toch wel echt de reis naar Chamonix! Echt een hoogtepunt van dit jaar.” Jaarlijks organiseert Werkis een bedrijfsuitje met het gehele bedrijf en dit jaar was dat de reis naar Chamonix. “We zijn met z’n allen een lang weekend weggeweest, van vrijdagochtend tot zondagavond. Ik heb hier superleuke gesprekken gehad met collega’s, je ontmoet iedereen op een andere manier dan in de dagelijkse werksituatie en we hebben ontzettend leuke activiteiten gedaan.”

Waarom zou je Werkis aan je toekomstige collega’s aanraden?

“Als ik spreek vanuit mijn eigen ervaring is Werkis echt een fijne plek om terecht te komen als je net afgestudeerd bent. Je krijgt hier de ruimte jezelf te ontwikkelen en je komt te werken op een plek met jonge ambitieuze mensen. Als je ambities hebt en bereid bent veel te leren is dit echt de plek voor jou. Je mag hier fouten maken, op je bek gaan en daar leer je heel veel van. Ook vind ik het fijn dat er intern geen strijd is. Alle vestigingen werken samen, iedereen kent elkaar en je doet het écht samen als team.”

Verder geeft Tessa aan dat ze voordat ze hier startte best wel een vooroordeel had over de uitzendwereld en zich kan voorstellen dat meer mensen dat hebben. “Ik dacht: bij een uitzendbureau ga je alleen maar werken met mensen die moéten solliciteren van het UWV, maar in werkelijkheid is dit zó anders. Er zijn namelijk zoveel bedrijven die personeel zoeken en mensen die werk zoeken en je maakt mensen zo ontzettend blij als je dan een goede match vindt!” zegt Tessa enthousiast. “Het is echt heel anders! Dat heeft mij zeker positief verrast."

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp