Werkis Logo

Blog

Interessante artikelen, handige tips en weetjes en de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees snel verder!

  Bekijk de items

Teamleider: hoe ziet jouw week eruit?

08-09-2020 door Elise Kamp

Een teamleider bij Roscom Promotie geeft dagelijks leiding aan een team van 5 tot 10 service experts en rapporteert zelf aan de projectmanager. Ben jij benieuwd hoe een een week van een teamleider bij Roscom Promotie eruitziet? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Vanaf 1 juli: aanvullend geboorteverlof voor partners

02-07-2020 door Elise Kamp

Per 1 juli veranderen de verlofrechten van alle vaders en/of tweede moeders, waarvan hun kind op of na 1 juli 2020 is geboren. Vanaf deze datum hebben zij namelijk, naast het geboorteverlof, ook recht op aanvullend geboorteverlof. Wil jij weten wat dit inhoudt? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Wijziging minimumloon per 1 juli

01-07-2020 door Elise Kamp

Meestal vindt er twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, een wijziging plaats in het wettelijk minimumloon. Per 1 juli aanstaande wordt het minimumloon verhoogd en vinden er wijzigingen plaats in het cao. Benieuwd naar deze wijzigingen? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Ronald: ‘Ik weet niet of ik dit mijn hele leven wil blijven doen’

02-01-2020 door Elise Kamp

Van een grote hobby werk maken lijkt een ultieme droom, maar het loopt anders. Ronald loopt vast in zijn werk en komt in contact met loopbaancoach Madelon Sporrel.

Item bekijken

Goede voornemens

12-12-2019 door Anouk Hegeman

December is een maand dat zich uitstekend leent voor het terugblikken op het afgelopen jaar. Ook kijken we in deze maand graag vooruit. Wat worden jouw goede voornemens? Wat ga je volgend jaar anders doen? En dit jaar écht? Lees nu onze blog over goede voornemens.

Item bekijken

Dit is de invloed van coaching op geluk

21-11-2019 door Eline Ploegman

Ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk of kun je daarvoor best wat hulp gebruiken? Tegenwoordig is de algemene opvatting dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Maar is dit eigenlijk wel zo? Je leest het in deze blog!

Item bekijken

Full focus

12-11-2019 door Madelon Sporrel

Hoe breng je focus en aandacht aan in onze wereld vol prikkels? Hoe ga je hiermee om? Wie of wat bepaalt waar jij je tijd en aandacht aan besteedt? Lees nu hoe jij full focust!

Item bekijken

Het loopbaantraject: wat kun je verwachten

17-09-2019 door Eline Ploegman

Toe aan de volgende stap? Welke functie past écht bij je? Hoe krijg je weer of meer plezier in je werk? Het kunnen loopbaanvragen zijn die al een tijdje door je gedachten spelen. Tijd voor verandering! Dit kun je verwachten van een loopbaantraject. Lees snel verder!

Item bekijken

Kan een loopbaancoach een burn-out voorkomen?

20-08-2019 door Elise Kamp

De burn-out onder millenials komt steeds vaker voor. Kan een loopbaancoach een burn-out onder deze doelgroep voorkomen? Je leest het in dit artikel.

Item bekijken

Dit kun je doen wanneer discriminatie voorkomt op de werkvloer

02-08-2019 door Elise Kamp

Discriminatie op de werkvloer komt helaas nog steeds veel voor. Het gaat hier om discriminatie door de werkgever of door collega's onderling. Hoe herken je discriminatie en wat kun je er tegen doen? Lees snel verder!

Item bekijken

Afgestudeerd: dit moet je regelen!

23-07-2019 door Elise Kamp

Na jaren studeren heb je dan eindelijk het verlossende bericht gehoord: je bent geslaagd! Voordat je echt kunt genieten van de welverdiende vakantie is het verstandig om een aantal zaken te regelen. Lees snel verder!

Item bekijken

Wijziging wettelijk minimumloon

01-07-2019 door Elise Kamp

Per 1 juli 2019 is de leeftijd waarop werknemers recht hebben op een volledig minimumloon van 22 jaar naar 21 jaar verlaagd. Meer weten? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Een week van salesmanager Madelon

21-06-2019 door Elise Kamp

Hoe ziet een week van salesmanager Madelon er ongeveer uit? Het eerste wat in haar opkomt is 'intensief en uitdagend'. Lees meer over haar ervaringen als salesmanager!

Item bekijken

Zo haal je meer uit je LinkedIn-profiel

06-06-2019 door Elise Kamp

Het hebben van een LinkedIn-profiel is bijna onmisbaar geworden. Hoe valt jouw profiel het beste op? Met deze tips haal je meer uit je LinkedIn-profiel. Lees snel verder!

Item bekijken

Werken in een ploegendienst: zo blijf je op een gezonde manier werken

12-04-2019 door Elise Kamp

Werken in een ploegendienst brengt veel voordelen met zich mee. Toch vraagt het werken in ploegendiensten veel van je gezondheid. Met deze tips blijf je zo gezond mogelijk tijdens het werken in ploegendiensten. Lees snel verder!

Item bekijken

4 Voordelen van een BBL-opleiding

22-03-2019 door Elise Kamp

Het volgen van een BBL-opleiding heeft verschillende voordelen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Je leest het in onze nieuwe blog!

Item bekijken

Tips voor een geslaagde eerste werkdag

07-03-2019 door Stan Boeve

Nadat je bent aangenomen bij je nieuwe baan is het tijd voor de eerste werkdag. Maar hoe zorg je nu voor een geslaagde eerste werkdag? Lees nu de blog!

Item bekijken

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?

15-02-2019 door Elise Kamp

Het is tijd om je arbeidsovereenkomst te tekenen, maar wat teken je precies? Je leest het in deze blog!

Item bekijken

7 tips voor een betere werk-privé balans

31-01-2019 door Stan Boeve

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé is niet altijd even makkelijk. In deze blog geven we 7 tips die jouw helpen de juiste werk-privé balans te vinden.

Item bekijken

7x dit moet je weten over het werken als uitzendkracht

07-01-2019 door Elise Kamp

De rechten die jij als uitzendkracht hebt zijn niet altijd bekend. In deze blog hebben we zeven punten op een rijtje gezet die je waarschijnlijk nog niet wist over het werken als uitzendkracht. Lees snel verder!

Item bekijken

6 Goede vragen om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek

01-12-2018 door Elise Kamp

Welke sollicitatievragen kun je het beste stellen tijdens het eerste sollicitatiegesprek? En over welke onderwerpen kun je beter niet beginnen? Lees snel verder!

Item bekijken

De meestgestelde sollicitatievragen

21-11-2018 door Stan Boeve

Welke vragen kun je verwachten bij een sollicitatiegesprek? Wij zetten de meestgestelde sollicitatie vragen voor je op een rijtje.

Item bekijken

Hoe krijg je meer werkplezier?

14-11-2018 door Stan Boeve

Hoe krijg je meer werkplezier? Dit zijn de top-10 manieren om werkplezier te verhogen. Lees snel de blog!

Item bekijken

6 tips om je sollicitatiegesprek voor te bereiden

08-11-2018 door Elise Kamp

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, gefeliciteerd! Dat bekent dat het tijd is om je sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Maar hoe moet je je sollicitatiegesprek voorbereiden? Wij helpen je een handje met deze 6 sollicitatiegesprek tips.

Item bekijken

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

25-10-2018 door Stan Boeve

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? Lees snel verder voor een duidelijke opbouw van een sollicitatiebrief en bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief.

Item bekijken

Hoe maak je een cv?

17-09-2018 door Elise Kamp

Een cv is een beschrijving van jouw zakelijke levensloop. Maar hoe maak je een cv? En wat moet er in een cv staan? Lees snel verder om te zien welke cv onderdelen belangrijk zijn!

Item bekijken

6 tips voor het zoeken een nieuwe baan

27-08-2018 door Elise Kamp

Ben jij een nieuwe baan aan het zoeken? Deze 6 tips helpen je bij het vinden van een nieuwe baan!

Item bekijken

In 3 stappen naar een baan

1. Zoek een baan

Vind jouw baan via de zoekbalk en reageer direct. Vind je geen passende vacature? Neem dan contact op.

2. Tijd voor koffie!

Kom bij ons langs op de vestiging om de mogelijkheden te bespreken.

3. Verder met werk!

Tijd om aan de slag te gaan. Blijf jezelf ontwikkelen door middel van cursus - & opleidingsmogelijkheden.

Start direct met zoeken naar jouw perfecte baan:

< 5 KM

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op