Werkis Logo

Blog

Interessante artikelen, handige tips en weetjes en de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees snel verder!

  Bekijk de items

De beste LinkedIn tips voor beginners: Zo maak jij een vliegende start met online netwerken!

16-06-2022 door Marlijn de Jong

Heb jij nog geen LinkedIn-profiel? Of ben je nét begonnen met LinkedIn? Dan is deze blog voor jou! In dit artikel nemen we je mee in de wereld van LinkedIn en vertellen we je in klinkklare taal hoe je kan beginnen met dit platform. Daarnaast geven we je 5 LinkedIn tips, waarmee jij binnen no-time en LinkedIn pro bent!

Item bekijken

Werken & leren combineren | De voor- en nadelen op een rijtje

31-05-2022 door Marlijn de Jong

In deze blog vertellen we je wat de voor- en nadelen zijn van het combineren van werken en leren. Bijvoorbeeld via een BBL-traject of een interne opleiding bij een werkgever. Werken en leren kan namelijk heel interessant zijn als je in een veld wilt gaan werken waarvoor je nog niet gekwalificeerd bent, maar geen zin hebt om eerst nog een aantal jaar naar school te gaan. Daarnaast is werken en leren natuurlijk ook aantrekkelijk omdat je direct begint met het verdienen van salaris en vaak weinig tot geen kosten kwijt bent aan scholing.

Item bekijken

8X de meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek

25-05-2022 door Marlijn de Jong

Sollicitatiegesprek op de planning staan? Tijdens het sollicitatiegesprek wil jij vanzelfsprekend zo goed mogelijk voor de dag komen. In dit artikel vertellen we je welke fouten wij bij Werkis het vaakst tegenkomen. Door deze 8 meest gemaakte sollicitatiefouten uit de weg te gaan, sla jij in ieder geval geen flater!

Item bekijken

Een goede motivatiebrief schrijven: zo doe je dat!

05-05-2022 door Marlijn de Jong

Jij moet een motivatiebrief schrijven, maar waar begin je? Het schrijven van een motivatiebrief kan een vervelend klusje zijn. De volgende tips helpen jou een goede motivatiebrief te schrijven die jouw toekomstige werkgever van de stoel zal blazen!

Item bekijken

Ik vind mijn werk niet meer leuk. 3 stappen om te zetten wanneer je met tegenzin naar werk gaat.

08-03-2022 door Marlijn de Jong

Vind jij je werk niet meer leuk en twijfel je of je nog wel op de juiste plek zit? In dit artikel bespreken we een aantal oorzaken en de stappen die jij kunt ondernemen om het plezier in je carrière weer terug te vinden.

Item bekijken

7 tips voor het vinden van de ideale bijbaan naast je studie

18-02-2022 door Marlijn de Jong

Jij bent student en op zoek naar een baan naast je studie. Waar moet je dan rekening mee houden? Hoe vind je een studiegerelateerde bijbaan en is dat altijd nodig? In de volgende blog vertellen we je er meer over!

Item bekijken

8 tips om je productiviteit te verhogen als je thuiswerkt

17-02-2022 door Marlijn de Jong

Voor de één is thuiswerken een uitkomst, de ander is het liefst zo veel mogelijk op kantoor. Het kan soms lastig zijn je productiviteit te waarborgen wanneer je vanuit huis werkt. In deze blog geven we je 8 tips die je helpen om productiever thuis te werken.

Item bekijken

Het sollicitatiegesprek: wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

29-12-2021 door Jorn Dekkers

Je herkent dit vast wel: je bent op sollicitatiegesprek voor een toffe functie en tijdens het sollicitatiegesprek vraagt jouw toekomstige werkgever naar jouw sterke en zwakke punten. Hoe kun je zo goed, maar tactisch mogelijk antwoord geven op deze vragen? Wij vertellen het je in deze blog!

Item bekijken

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

09-09-2021 door Nick Meijerink

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Het verschil zit hem in de arbeidsrelatie. Wanneer je gedetacheerd wordt is de detacheringsorganisatie jouw werkgever, terwijl je als uitzendkracht in dienst blijft bij het uitzendbureau. Maar wat zijn de andere verschillen?

Item bekijken

Werkplezier voor iedereen: 18 tips om het maximale uit je baan te halen

31-08-2021 door Marlijn de Jong

Werkplezier is voor niet iedereen vanzelfsprekend. Ben jij benieuwd hoe je meer plezier uit je werk krijgt? De onderste tips tips helpen jou verder.

Item bekijken

Discriminatie op de werkvloer: dit kan je doen!

11-08-2021 door Elise Kamp

Discriminatie op de werkvloer komt helaas nog steeds veel voor. Het gaat hier om discriminatie door de werkgever of door collega's onderling. Hoe herken je discriminatie en wat kun je er tegen doen? Lees snel verder!

Item bekijken

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

02-08-2021 door Stan Boeve

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? Lees snel verder voor een duidelijke opbouw van een sollicitatiebrief en bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief.

Item bekijken

Hoe maak je een overtuigend cv?

27-07-2021 door Nick Meijerink

Uit onderzoek blijkt dat recruiters circa zes seconden nodig hebben om op basis van een cv te bepalen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Het is dus van belang om een overtuigend cv te hebben. Hoe pak je dat aan?

Item bekijken

Op zoek naar een nieuwe baan? Deze 14 tips helpen je verder

27-07-2021 door Nick Meijerink

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Het zoeken naar een nieuwe baan kan best lastig zijn. Deze 14 tips helpen je om een ideale baan te vinden.

Item bekijken

7 tips voor het verbeteren van werk-privé balans

06-04-2021 door Stan Boeve

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé is niet altijd even makkelijk. In deze blog geven we 7 tips die jouw helpen de juiste werk-privé balans te vinden.

Item bekijken

6x jezelf ontwikkelen op het werk

15-01-2021 door Elise Kamp

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen op het werk tussen alle praktijken door? Wij hebben zes tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Item bekijken

De meest gestelde sollicitatievragen

14-01-2021 door Stan Boeve

Welke vragen kun je verwachten bij een sollicitatiegesprek? Wij zetten de meestgestelde sollicitatie vragen voor je op een rijtje.

Item bekijken

6 tips om je sollicitatiegesprek voor te bereiden

05-01-2021 door Elise Kamp

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, gefeliciteerd! Dat bekent dat het tijd is om je sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Maar hoe moet je je sollicitatiegesprek voorbereiden? Wij helpen je een handje met deze 6 sollicitatiegesprek tips.

Item bekijken

BOL opleiding versus BBL opleiding

10-12-2020 door Elise Kamp

Wat is het verschil tussen BOL opleiding en een BBL opleiding? Wat houden de opleidingen in en welke opleiding kun je beter volgen? Lees het in deze blog!

Item bekijken

Wijziging minimumloon per 1 juli

01-07-2020 door Elise Kamp

Meestal vindt er twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, een wijziging plaats in het wettelijk minimumloon. Per 1 juli aanstaande wordt het minimumloon verhoogd en vinden er wijzigingen plaats in het cao. Benieuwd naar deze wijzigingen? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Wijziging wettelijk minimumloon

01-07-2019 door Elise Kamp

Per 1 juli 2019 is de leeftijd waarop werknemers recht hebben op een volledig minimumloon van 22 jaar naar 21 jaar verlaagd. Meer weten? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Werken in een ploegendienst: zo blijf je op een gezonde manier werken

12-04-2019 door Elise Kamp

Werken in een ploegendienst brengt veel voordelen met zich mee, maar kan toch effect hebben op je gezondheid. Met deze tips blijf je zo gezond mogelijk tijdens het werken in ploegendiensten. Lees snel verder!

Item bekijken

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?

15-02-2019 door Elise Kamp

Het is tijd om je arbeidsovereenkomst te tekenen, maar wat teken je precies? Je leest het in deze blog!

Item bekijken

In 3 stappen naar een baan

1. Zoek een baan

Vind jouw baan via de zoekbalk en reageer direct. Vind je geen passende vacature? Neem dan contact op.

2. Tijd voor koffie!

Kom bij ons langs op de vestiging om de mogelijkheden te bespreken.

3. Verder met werk!

Tijd om aan de slag te gaan. Blijf jezelf ontwikkelen door middel van cursus - & opleidingsmogelijkheden.

Start direct met zoeken naar jouw perfecte baan:

< 5 KM

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op