Werkis Logo

Blog

Interessante artikelen, handige tips en weetjes en de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees snel verder!

  Bekijk de items

Werken aan persoonlijke ontwikkeling

28-03-2024 door Eline van Heijningen

In een wereld die snel verandert, is blijven groeien in je carrière belangrijker dan ooit. Persoonlijke ontwikkeling is de sleutel tot succes, zowel voor jou als je werkplek.

Item bekijken

Hoge werkdruk: hoe ga je ermee om?

18-03-2024 door Eline van Heijningen

Ben je weleens overweldigd door die stapel taken op je bureau, of voelt het alsof de tijd door je vingers glipt terwijl je alle deadlines probeert te halen? Geen zorgen, je bent niet alleen.

Item bekijken

Wat zijn soft skills?

11-03-2024 door Eline van Heijningen

In een wereld waar technische vaardigheden steeds belangrijker lijken te worden, zijn het de menselijke eigenschappen die het verschil maken tussen goed zijn in je werk en uitblinken. Benieuwd wat deze soft skills precies zijn? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Welke baan past bij mij?

29-02-2024 door Eline van Heijningen

Het vinden van de perfecte baan kan echter een uitdagende taak zijn, vooral als je niet zeker weet welk carrièrepad het beste bij jou past. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om antwoord te krijgen op de vraag wat je wilt worden.

Item bekijken

Waarom is netwerken zo belangrijk in je carrière?

22-02-2024 door Eline van Heijningen

Het hebben van een goed netwerk is niet alleen handig, het kan het verschil maken tussen stilstaan en groeien in je carrière. Waarom? Dat leer je in deze blog!

Item bekijken

Voordelen en nadelen van flexibel werken

15-02-2024 door Eline van Heijningen

Wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste voor- en nadelen van flexibel werken? Dat lees je in deze blog!

Item bekijken

Sollicitatietips: Het selecteren van jouw referenties

31-01-2024 door

In deze blog gaan we het hebben over wie je als referentie zou moeten kiezen, wat je met hen moet bespreken en wanneer je dit moet inzetten tijdens je sollicitatie.

Item bekijken

Carrièreswitch maken? Alle tips op een rijtje

11-01-2024 door Eline van Heijningen

Een carrièreswitch kan erg spannend zijn, en er komt veel bij kijken. Daarom hebben wij de belangrijkste dingen op een rijtje gezet!

Item bekijken

De voordelen van een opgeruimde werkplek

08-01-2024 door Eline van Heijningen

Vandaag, 8 januari, is ruim je bureau op dag! Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een opgeruimd bureau?

Item bekijken

Nieuw jaar, nieuwe baan?

27-12-2023 door Eline van Heijningen

Nu het einde van 2023 nadert, is dit het perfecte moment om terug te blikken op je prestaties van het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat 2024 voor je in petto heeft.

Item bekijken

Minimum uurloon 2024

14-12-2023 door Eline van Heijningen

Ieder jaar zijn er weer aanpassingen in het wettelijke minimumloon. Benieuwd wat er verandert in 2024? Lees dan vooral verder!

Item bekijken

Voordelen van werken met feestdagen

11-12-2023 door Eline van Heijningen

Twijfel jij nog of je je vakantiedagen op wilt nemen tussen kerst en oud en nieuw? Misschien kunnen de volgende punten je overtuigen dat je die vrije dagen misschien toch achter de hand wilt houden!

Item bekijken

Verder met / Senior Accountmanager Jelte: "Er zijn genoeg uitdagingen binnen Werkis"

06-12-2023 door Merel Kruger

In Lemelerveld woont Jelte Veltmaat, Senior Accountmanager bij Werkis Zwolle. Hij is werkzaam bij Werkis Zwolle en heeft veel ambities binnen het bedrijf. In deze editie van Verder met / gaan we verder in op de loopbaan van Jelte. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan snel verder.

Item bekijken

Nieuwe baan of blijven?

23-11-2023 door Eline van Heijningen

Nadenken over een nieuwe baan is een ingewikkelde beslissing die grote gevolgen kan hebben voor je carrière en levensstijl. De keuze tussen blijven waar je bent of op zoek gaan naar iets nieuws hangt af van verschillende factoren die je nauwkeurig moet overwegen.

Item bekijken

Wat is een goede referentiebrief?

15-11-2023 door Eline van Heijningen

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan ben je vast al bekend met het belang van een goede referentiebrief. Maar wat maakt nu precies een sterke aanbevelingsbrief en hoe kan deze jou helpen om op te vallen bij potentiële werkgevers?

Item bekijken

Verder met / Accountmanager Dhymara: "Dankzij Werkis ben ik in staat een goede balans te vinden tussen werk en topsport"

08-11-2023 door Merel Kruger

In Verder met / richten we ons op de loopbaan van onze collega's. Deze keer nemen we een kijkje in de loopbaan van Dhymara Lacroes, accountmanager bij Werkis Almere.

Item bekijken

De kracht van personal branding bij solliciteren

02-11-2023 door Eline van Heijningen

Wat is personal branding precies, hoe bouw je het op en waarom is het belangrijk bij solliciteren?

Item bekijken

Alles wat je moet weten over burn out herstel

26-10-2023 door Eline van Heijningen

In dit artikel zullen we diepgaand ingaan op burn out herstel en alles wat je moet weten om deze uitdagende periode te begrijpen.

Item bekijken

Solliciteren tijdens de zwangerschap: alles wat je moet weten

12-10-2023 door Eline van Heijningen

Zwangerschap is een bijzondere fase, maar wanneer je een nieuwe baan zoekt kan het uitdagingen met zich meebrengen. Lees hier meer!

Item bekijken

Talen op je CV: zo pak je het aan

02-10-2023 door Eline van Heijningen

Iets wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien op het CV is taalvaardigheid. Maar hoe zet je dit nu op een goede manier in?

Item bekijken

Wanneer nabellen na je sollicitatie?

27-09-2023 door Eline van Heijningen

In deze blog delen we gedetailleerd advies over hoe en wanneer je het beste kunt nabellen na het versturen van je sollicitatie.

Item bekijken

Hoe ChatGPT jouw sollicitatieproces kan verbeteren

18-09-2023 door Eline van Heijningen

Solliciteren... Concurrentie is sterk en je wilt ervoor zorgen dat je opvalt bij potentiële werkgevers. Hier kan ChatGPT je bij helpen!

Item bekijken

De voordelen en nadelen van werken in ploegendiensten

05-09-2023 door Eline van Heijningen

In dit artikel zullen we een diepgaande blik werpen op de voor- en nadelen van het werken in ploegendiensten.

Item bekijken

De rol van een elektromonteur

28-08-2023 door Eline van Heijningen

In deze blog zullen we dieper ingaan op de taken en verantwoordelijkheden van een elektromonteur. Misschien is deze baan wel iets voor jou!

Item bekijken

De sollicitatieplicht tijdens een WW-uitkering

09-08-2023 door Eline van Heijningen

Als je een WW-uitkering ontvangt ken je vast de term "sollicitatieplicht." Maar wat houdt deze verplichting precies in en waarom is het van cruciaal belang voor jou als werkzoekende?

Item bekijken

Hoe maak ik snel promotie: praktische stappen

03-08-2023 door Eline van Heijningen

In deze blog delen we praktische stappen die je kunt nemen om snel promotie te maken en je carrièredoelen te bereiken.

Item bekijken

Wat doet een logistiek medewerker?

20-07-2023 door Eline van Heijningen

Logistieke medewerkers zijn de onmisbare helden in de productie die zorgen voor soepele processen, maar wat doen ze nu precies?

Item bekijken

Hoe succesvol te zijn in salarisonderhandelingen

05-07-2023 door Eline van Heijningen

Bij het onderhandelen over je salaris is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en strategisch te werk te gaan. In dit artikel delen we inzichten en tips om succesvol te zijn in salarisonderhandelingen.

Item bekijken

Zaterdag 17 juni is de dag van de bouw; waarom in de bouw werken?

17-06-2023 door Eline van Heijningen

Elk jaar worden verschillende bouwlocaties in heel Nederland opengesteld zodat jong en oud kennis kan maken met de bouw en infra. Maar waarom zou je eigenlijk in de bouw willen werken?

Item bekijken

Werkstress begrijpen en aanpakken: zo doe je het!

31-05-2023 door Eline van Heijningen

Werkstress ontstaat wanneer er een disbalans is tussen de eisen die het werk aan ons stelt en onze eigen capaciteiten en behoeften. Hoe ga je werkstress tegen? Je leest het in dit artikel!

Item bekijken

Waar let je op bij een vakantiebaan?

05-05-2023 door Eline van Heijningen

Als student wil je misschien een vakantiebaan om extra geld te verdienen of om werkervaring op te doen in het vakgebied dat jou interessant lijkt. Waar moet je op letten bij het kiezen van een vakantiebaan? En hoe vind je een vakantiebaan die bij jou past? Vanaf wanneer mag je eigenlijk werken, en hoe lang?

Item bekijken

Solliciteren op LinkedIn in 6 stappen

19-04-2023 door Eline van Heijningen

LinkedIn is een van de grootste sociale netwerken met zo’n vijf miljoen gebruikers in Nederland. Het is dan ook geen verrassing dat veel werkzoekenden en recruiters LinkedIn gebruiken om te solliciteren en kandidaten te vinden. Maar hoe kun je opvallen tussen al die andere sollicitanten? In dit artikel delen wij onze 6 stappen voor solliciteren op LinkedIn om jou op weg te helpen.

Item bekijken

Verder met / Junior Recruiter en stagiair Emiel: "Werkis biedt genoeg kansen om je door te ontwikkelen"

04-04-2023 door Merel Kruger

In Verder met / gaan we maandelijks de diepte in met onze collega’s, vragen we naar de hoogtepunten uit hun loopbaan binnen Werkis en delen we hoe het is om onderdeel te zijn van deze ambitieuze en mensgerichte organisatie. Deze maand gaan we in gesprek met Emiel Kamerman, Junior Recruiter en stagiair bij Werkis Kampen. Hij neemt ons mee in zijn carrière bij Werkis en de ontwikkelingen die hij hier doorgemaakt heeft.

Item bekijken

Solliciteren tijdens de ziektewet, hoe doe je dat?

23-03-2023 door Eline van Heijningen

Het kan gebeuren dat je tijdens een ziekteperiode toch wilt solliciteren naar een nieuwe baan. Maar hoe ga je hiermee om? Je zit niet lekker in je vel en misschien weet je niet precies wat wel en niet mag. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over solliciteren tijdens de ziektewet.

Item bekijken

Welke kleding trek je aan naar een sollicitatiegesprek?

16-03-2023 door Frank van Schellen

Je kledingkeuze voor een sollicitatie kan erg lastig zijn. Hoe weet je wat je precies moet aantrekken naar een sollicitatiegesprek? Met onze tips leggen wij uit hoe jij je kleding kan kiezen en dat jij je comfortabel voelt over je outfit. We leggen er alles over uit in deze blog.

Item bekijken

Verder met / Vestigingsmanager Robin: "Voor mij was dit een logische vervolgstap"

02-03-2023 door Merel Kruger

In Verder met / spreken we iedere maand een werknemer van Werkis. De werknemers nemen ons mee met hun ambities en delen waardevolle tips voor mensen die op zoek zijn naar werk. De in Zaandam wonende Robin Slaman, die sinds deze maand als vestigingsmanager werkt voor de vestiging Almere, neemt ons mee in haar loopbaan bij Werkis.

Item bekijken

Tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief!

17-02-2023 door Frank van Schellen

Het schrijven van een sollicitatiebrief kan soms erg lastig zijn. Daarom is het belangrijk om een aantal richtlijnen te volgen waardoor jij een betere sollicitatiebrief kunt schrijven. Daarom hebben wij een aantal belangrijke en handige tips die jou bij het schrijven kunnen helpen. Daarnaast vind je hier ook een voorbeeld van een sollicitatiebrief!

Item bekijken

Een tweede sollicitatiegesprek? Zo pak je dit aan!

14-02-2023 door Frank van Schellen

Gefeliciteerd! Je bent door de eerste ronde heen van jouw sollicitatieproces. Dat is natuurlijk al een knappe prestatie en laat zien dat het bedrijf geïnteresseerd is in jou. Daarnaast willen ze kijken of jij de geschikte kandidaat bent om je straks aan te sluiten bij het team. Eerst moet je daarvoor nog een tweede sollicitatiegesprek houden. Met deze tips kun jij zelfverzekerd het tweede sollicitatiegesprek aan gaan!

Item bekijken

Verder met / Accountmanager Maxime: "Betrokken werkgever"

31-01-2023 door Lisa Kwakkel

In Verder met / staan de hardwerkende gezichten achter Werkis centraal. Maandelijks gaan we met onze collega’s in gesprek, achterhalen we de kernwaarden binnen de organisatie en delen we onvergetelijke (werk)ervaringen. Maxime Siebelink, Accountmanager voor vestiging Lelystad, vertelt ons over de oprechte betrokkenheid binnen de organisatie en de unieke samenwerking tussen de collega’s van verschillende vestigingen.

Item bekijken

Blue Monday? Wij gaan voor een Happy Monday!

16-01-2023 door Lisa Kwakkel

De maandag staat weer voor de deur, voor velen het begin van een nieuwe werkweek. Hét moment om een productieve start te maken en aan je doelen te gaan werken. Toch ervaart menig Nederlander dit vandaag anders. Waar de feestdagen net achter de rug zijn, lijken vakanties mijlenver van ons vandaan en hebben velen de goede voornemens weer achter zich gelaten. Met deze tips ga jij Blue Monday verslaan. Tijd voor een Happy Monday!

Item bekijken

Stijging minimumloon 2023

04-01-2023 door Eline van Heijningen

Het nieuwe jaar zorgt traditiegetrouw voor een hoop goede voornemens en terugblikken op het afgelopen jaar. Ook is 1 januari de datum waarop er vaak veranderingen plaatsvinden die betrekking hebben tot jouw arbeidsvoorwaarden, zo ook het minimumloon. Wat je nu precies kunt verwachten in 2023 hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Item bekijken

Goede voornemens? Zo duik je positief het nieuwe werkjaar in!

27-12-2022 door Lisa Kwakkel

3, 2, 1… happy new year! Nog een paar dagen en we zien het vuurwerk de lucht in schieten terwijl we met een oliebol in onze hand de buren een gelukkig nieuwjaar wensen. Wij maken ons op voor een 2023 waarin werkplezier en -geluk voorop staat. Ben jij klaar om ook in het nieuwe jaar het beste uit jezelf te halen? Wij gaan je daarbij helpen!

Item bekijken

Verder met / Vestigingsmanager Merel Roetert Steenbruggen: “Werken bij Werkis is de leerschool die ik iedereen kan aanraden”

20-12-2022 door Lisa Kwakkel

In Verder met / gaan we de diepte in met onze collega’s, vragen we naar de hoogtepunten uit hun loopbaan binnen Werkis en delen we hoe het is om onderdeel te zijn van deze mensgerichte organisatie. In gesprek met Merel Roetert Steenbruggen, vestigingsmanager van Werkis Zwolle en Meppel, duiken we in de ontwikkeling die ze de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Item bekijken

Hoe kunnen referenties jou helpen bij het vinden van een nieuwe baan?

06-12-2022 door Lisa Kwakkel

Je bent er ongetwijfeld wel eens naar gevraagd: referenties. Soms staat een verzoek om referenties in de vacaturetekst opgenomen en vaak vragen potentiële werkgevers je om referenties tijdens het sollicitatiegesprek of op een ander moment in de sollicitatieprocedure. Maar hoe ga je hiermee om? Naar welke informatie zijn ze op zoek en hoe vermeld je deze? Wij vertellen je hoe de juiste referenties jou kunnen helpen bij het vinden van je nieuwe baan!

Item bekijken

Stress op het werk? Zo herken en verminder jij werkstress!

29-11-2022 door Lisa Kwakkel

Zorgt een te hoge werkdruk ervoor dat jij niet goed tot rust komt? Of zijn er andere factoren die invloed hebben op jouw werkprestaties? Steeds meer werknemers ervaren werkstress en dat is een ontwikkeling die wij graag tegen willen gaan. In deze blog vertellen we jou hoe je werkstress vroegtijdig kunt signaleren en geven we je handvatten mee om deze stress te verminderen en in de toekomst zelfs te voorkomen.

Item bekijken

Verder met / Junior Recruiter Tim Rook: “Dat is de kenmerkende visie op ontwikkeling die bij Werkis heerst”

15-11-2022 door Lisa Kwakkel

In Verder met / gaan we in gesprek met collega’s en nemen we een kijkje achter de schermen bij de gezichten van Werkis, vragen we naar de meest memorabele ervaringen en delen we de beste tips voor de werkzoekende. En aan Tim Rook, Junior Recruiter voor vestiging Emmeloord, de eer om af te trappen!

Item bekijken

Ontslag nemen: hoe zeg ik op een professionele manier mijn baan op?

01-11-2022 door Lisa Kwakkel

We begrijpen het: je gaat je ontslag indienen en dit is best lastig. Je wilt dit afscheid in goede banen leiden, je weet immers nooit wat de toekomst brengt! In deze blog geven we jou een aantal tips die je gaan helpen om op een professionele manier ontslag te nemen en je huidige werkgever te verlaten.

Item bekijken

Zenuwen op eerste werkdag? Zo kom je er vanaf!

25-10-2022 door Lisa Kwakkel

De sollicitatiegesprekken zijn achter de rug, de eerste collega’s hebben zich al voorgesteld en het arbeidscontract is ondertekend. Help, de eerste werkdag is in aantocht! Het starten voor een nieuwe werkgever kan veel stress en onzekerheid opleveren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze spanning te beperken. Wij gaan je helpen!

Item bekijken

Werk vinden boven de 50: zo vind je als 50-plusser wél een baan!

18-10-2022 door Lisa Kwakkel

Bij Werkis merken we helaas dat de 50-plusser regelmatig moeite heeft met het vinden van een nieuwe baan. Dat is nergens voor nodig! Jullie beschikken over een bak aan ervaring en een enorme hoeveelheid opgedane kennis. Wij gaan je helpen: in deze blog nemen we je mee in onze beste tips voor het vinden van een nieuwe baan!

Item bekijken

De juiste lichaamstaal tijdens een sollicitatiegesprek: zo doe je dat!

04-10-2022 door Lisa Kwakkel

Een positieve eerste indruk begint bij je non-verbale communicatie. Stap vol zelfvertrouwen je potentiële nieuwe werkplek binnen, maak contact met de medewerkers die je treft en begroet je gesprekspartner met een stevige handdruk. Fasten your seatbelts, je sollicitatiegesprek gaat van start!

Item bekijken

Cv maken? Voorkom deze 7 fouten (inclusief voorbeeld cv!)

27-09-2022 door Marlijn de Jong

Je cv is vaak het eerste wat een werkgever van jou te zien krijgt en die eerste indruk moet natuurlijk goed zijn. Wat moet je hier juist wél en juist niet inzetten? In deze blog vertellen we je daarom wat de meest gemaakte cv fouten zijn en hoe jij ze kan voorkomen!

Item bekijken

5 vragen die je jezelf moet stellen voordat je een contract tekent

20-09-2022 door Marlijn de Jong

Gefeliciteerd! Je gaat een contract tekenen! Misschien sta je al te popelen om met je nieuwe baan van start te gaan, maar probeer je daar niet in te verliezen. Eerst ga je nog een handtekening zetten. Voordat je je nieuwe arbeidscontract accepteert, is het belangrijk om deze goed na te lopen om te checken of het contract voor jou aan de juiste voorwaarden voldoet.

Item bekijken

10X verduurzamen op de werkvloer | Duurzame dinsdag 2022

06-09-2022 door Marlijn de Jong

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Het veranderende klimaat heeft steeds meer invloed op ons leven en daarnaast rijzen nu ook de energiekosten en gasprijzen de pan uit. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je als bedrijf kunt doen, om het milieu en je energierekening een handje te helpen. Want: duurzame organisaties hebben de toekomst!

Item bekijken

Heb jij last van een bore-out? Wat te doen voor meer uitdaging

23-08-2022 door Marlijn de Jong

Verveel jij je op je werk? Vind je je werk saai en niet (meer) uitdagend genoeg? De naam zegt het eigenlijk al, maar een bore-out is een situatie waarin je onderbelast bent en je letterlijk ziek wordt van verveling. Een bore-out kent veel overeenkomsten met een burn-out en is dus ook zeker niet iets wat je moet onderschatten. In deze blog lees je meer over wat een bore-out is, wat de symptomen zijn en hoe je er vanaf kan komen.

Item bekijken

14 vragen om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek

17-08-2022 door Marlijn de Jong

Spannend! Je hebt binnenkort een sollicitatiegesprek! Het is verstandig om tijdens een sollicitatiegesprek zelf ook een aantal vragen voor te bereiden. Zo heb jij antwoord op de zaken die jij graag wilt weten en kom je geïnteresseerd over, dat laat de werkgever zien dat jij je goed hebt voorbereid. Een goed sollicitatiegesprek komt namelijk van beide kanten!

Item bekijken

Meer bewegen op/naast het werk | Hoe combineer ik sporten met mijn baan?

05-08-2022 door Marlijn de Jong

Dat sporten gezond is weet iedereen. Toch maakt lang niet iedereen tijd vrij om ook daadwerkelijk te bewegen. Vooral met een grotendeels zittend beroep, zoals een kantoorbaan, kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. In deze blogs geven we je een aantal tips die jou helpen om tijdens of naast je werk te bewegen.

Item bekijken

Nieuwe baan valt tegen - wat doen als je nieuwe baan niet bevalt?

07-07-2022 door Marlijn de Jong

Je bent aan een nieuwe functie begonnen, maar komt er al snel achter dat je het bij je kersverse werkgever niet naar je zin hebt. Het leek in eerste instantie de ideale baan, maar in de praktijk wijkt het erg af van je verwachting. Maar wat nu? En welke stappen kun je nemen? We vertellen het je in deze blog!

Item bekijken

Nachtdienst draaien? tips voor een gezonde nachtdienst!

07-07-2022 door Marlijn de Jong

Werk jij (regelmatig)een nachtdienst? Nachtdiensten komen voor in verschillende sectoren, denk aan de zorg of de productie. In deze blog geven we je een aantal cruciale tips die je helpen jouw nachtdienst(en) op een gezonde manier door te komen!

Item bekijken

De beste LinkedIn tips voor beginners: Zo maak jij een vliegende start met online netwerken!

16-06-2022 door Marlijn de Jong

Heb jij nog geen LinkedIn-profiel? Of ben je nét begonnen met LinkedIn? Dan is deze blog voor jou! In dit artikel nemen we je mee in de wereld van LinkedIn en vertellen we je in klinkklare taal hoe je kan beginnen met dit platform. Daarnaast geven we je 5 LinkedIn tips, waarmee jij binnen no-time een LinkedIn pro bent!

Item bekijken

Werken & leren combineren | De voor- en nadelen op een rijtje

31-05-2022 door Marlijn de Jong

In deze blog vertellen we je wat de voor- en nadelen zijn van het combineren van werken en leren. Bijvoorbeeld via een BBL-traject of een interne opleiding bij een werkgever.

Item bekijken

8X de meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek

25-05-2022 door Marlijn de Jong

Sollicitatiegesprek op de planning staan? Tijdens het sollicitatiegesprek wil jij vanzelfsprekend zo goed mogelijk voor de dag komen. In dit artikel vertellen we je welke fouten wij bij Werkis het vaakst tegenkomen. Door deze 8 meest gemaakte sollicitatiefouten uit de weg te gaan, sla jij in ieder geval geen flater!

Item bekijken

Een goede motivatiebrief schrijven: zo doe je dat!

05-05-2022 door Marlijn de Jong

Jij moet een motivatiebrief schrijven, maar waar begin je? Het schrijven van een motivatiebrief kan een vervelend klusje zijn. De volgende tips helpen jou een goede motivatiebrief te schrijven die jouw toekomstige werkgever van de stoel zal blazen!

Item bekijken

Ik vind mijn werk niet meer leuk. 3 stappen om te zetten wanneer je met tegenzin naar werk gaat.

08-03-2022 door Marlijn de Jong

Vind jij je werk niet meer leuk en twijfel je of je nog wel op de juiste plek zit? In dit artikel bespreken we een aantal oorzaken en de stappen die jij kunt ondernemen om het plezier in je carrière weer terug te vinden.

Item bekijken

7 tips voor het vinden van de ideale bijbaan naast je studie

18-02-2022 door Marlijn de Jong

Jij bent student en op zoek naar een baan naast je studie. Waar moet je dan rekening mee houden? Hoe vind je een studiegerelateerde bijbaan en is dat altijd nodig? In de volgende blog vertellen we je er meer over!

Item bekijken

8 tips om je productiviteit te verhogen als je thuiswerkt

17-02-2022 door Marlijn de Jong

Voor de één is thuiswerken een uitkomst, de ander is het liefst zo veel mogelijk op kantoor. Het kan soms lastig zijn je productiviteit te waarborgen wanneer je vanuit huis werkt. In deze blog geven we je 8 tips die je helpen om productiever thuis te werken.

Item bekijken

Het sollicitatiegesprek: wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

29-12-2021 door Jorn Dekkers

Je herkent dit vast wel: je bent op sollicitatiegesprek voor een toffe functie en tijdens het sollicitatiegesprek vraagt jouw toekomstige werkgever naar jouw sterke en zwakke punten. Hoe kun je zo goed, maar tactisch mogelijk antwoord geven op deze vragen? Wij vertellen het je in deze blog!

Item bekijken

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

09-09-2021 door Nick Meijerink

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Het verschil zit hem in de arbeidsrelatie. Wanneer je gedetacheerd wordt is de detacheringsorganisatie jouw werkgever, terwijl je als uitzendkracht in dienst blijft bij het uitzendbureau. Maar wat zijn de andere verschillen?

Item bekijken

Werkplezier verhogen: 18 tips om het maximale uit je baan te halen

31-08-2021 door Marlijn de Jong

Werkplezier is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ben jij benieuwd hoe je meer plezier uit je werk krijgt? De onderste tips tips helpen jou verder.

Item bekijken

Discriminatie op de werkvloer: dit kan je doen!

11-08-2021 door Elise Kamp

Discriminatie op de werkvloer komt helaas nog steeds veel voor. Het gaat hier om discriminatie door de werkgever of door collega's onderling. Hoe herken je discriminatie en wat kun je er tegen doen? Lees snel verder!

Item bekijken

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

02-08-2021 door Stan Boeve

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? Lees snel verder voor een duidelijke opbouw van een sollicitatiebrief en bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief.

Item bekijken

Hoe maak je een overtuigend cv?

27-07-2021 door Nick Meijerink

Uit onderzoek blijkt dat recruiters circa zes seconden nodig hebben om op basis van een cv te bepalen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Het is dus van belang om een overtuigend cv te hebben. Hoe pak je dat aan?

Item bekijken

Op zoek naar een nieuwe baan? Deze 14 tips helpen je verder

27-07-2021 door Nick Meijerink

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Het zoeken naar een nieuwe baan kan best lastig zijn. Deze 14 tips helpen je om een ideale baan te vinden.

Item bekijken

Krappe arbeidsmarkt versus een ruime arbeidsmarkt: wat betekent dat?

20-04-2021 door Elise Kamp

Een krappe arbeidsmarkt, een ruime arbeidsmarkt: je hebt de termen vast voorbij horen komen. Maar wat is het en wat betekent het voor jou als werknemer? Lees snel verder!

Item bekijken

7 tips voor het verbeteren van werk-privé balans

06-04-2021 door Stan Boeve

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé is niet altijd even makkelijk. In deze blog geven we 7 tips die jouw helpen de juiste werk-privé balans te vinden.

Item bekijken

Functioneringsgesprek: Q&A

31-03-2021 door Elise Kamp

Wat is een functioneringsgesprek, hoe verloopt een functioneringsgesprek, wat is het doel ervan én meer! In deze Q&A vertellen wij je alles over het functioneringsgesprek. Lees snel verder!

Item bekijken

Het loopbaantraject: wat kun je verwachten

23-03-2021 door Eline Ploegman

Toe aan de volgende stap? Welke functie past écht bij je? Hoe krijg je weer of meer plezier in je werk? Het kunnen loopbaanvragen zijn die al een tijdje door je gedachten spelen. Tijd voor verandering! Dit kun je verwachten van een loopbaantraject. Lees snel verder!

Item bekijken

Tips om je LinkedIn profiel te verbeteren

23-03-2021 door Elise Kamp

Je LinkedIn profiel verbeteren? Met deze tips haal je meer uit je LinkedIn-profiel. Het hebben van een LinkedIn-profiel is namelijk bijna onmisbaar geworden.

Item bekijken

Kan een loopbaancoach een burn-out voorkomen?

23-03-2021 door Elise Kamp

De burn-out onder millenials komt steeds vaker voor. Kan een loopbaancoach een burn-out onder deze doelgroep voorkomen? Je leest het in dit artikel.

Item bekijken

Tips voor een geslaagde eerste werkdag

15-02-2021 door Stan Boeve

Nadat je bent aangenomen bij je nieuwe baan is het tijd voor de eerste werkdag. Maar hoe zorg je nu voor een geslaagde eerste werkdag? Lees nu de blog!

Item bekijken

6x jezelf ontwikkelen op het werk

15-01-2021 door Elise Kamp

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen op het werk tussen alle praktijken door? Wij hebben zes tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Item bekijken

De meest gestelde sollicitatievragen

14-01-2021 door Stan Boeve

Welke vragen kun je verwachten bij een sollicitatiegesprek? Wij zetten de meestgestelde sollicitatie vragen voor je op een rijtje.

Item bekijken

6 slimme vragen voor een sollicitatiegesprek

14-01-2021 door Elise Kamp

Welke sollicitatievragen kun je het beste stellen tijdens het eerste sollicitatiegesprek? En over welke onderwerpen kun je beter niet beginnen? Lees snel verder!

Item bekijken

6 tips om je sollicitatiegesprek voor te bereiden

05-01-2021 door Elise Kamp

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, gefeliciteerd! Dat bekent dat het tijd is om je sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Maar hoe moet je je sollicitatiegesprek voorbereiden? Wij helpen je een handje met deze 6 sollicitatiegesprek tips.

Item bekijken

BOL opleiding versus BBL opleiding

10-12-2020 door Elise Kamp

Wat is het verschil tussen BOL opleiding en een BBL opleiding? Wat houden de opleidingen in en welke opleiding kun je beter volgen? Lees het in deze blog!

Item bekijken

Arbeidsvoorwaarden: van arbeidsvoorwaarden tot arbeidsovereenkomst

08-12-2020 door Elise Kamp

Binnenkort word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Heel leuk, maar wat zijn arbeidsvoorwaarden, welke arbeidsvoorwaarden zijn er en hoe gaat zo'n arbeidsvoorwaardengesprek eigenlijk? Lees snel verder!

Item bekijken

BBL-traject bij Broshuis: dit kun je verwachten!

19-10-2020 door Elise Kamp

Vier dagen werken, één dag leren: het zijn enkele voorwaarden van een BBL-traject. Broshuis is al meer dan 20 jaar een gecertificeerd werkleerbedrijf, waar BBL-ers de kans krijgen om te werken én te studeren. Een BBL-traject bij Broshuis: dit kun je verwachten!

Item bekijken

Thuiswerken is de nieuwe norm: hoe blijf je productief?

02-10-2020 door Elise Kamp

Het wordt steeds gebruikelijker; thuiswerken. Met deze 7 tips sla jij je door jouw thuiswerkdag heen en blijf je productief werken!

Item bekijken

Teamleider: hoe ziet jouw week eruit?

08-09-2020 door Elise Kamp

Een teamleider bij Roscom Promotie geeft dagelijks leiding aan een team van 5 tot 10 service experts en rapporteert zelf aan de projectmanager. Ben jij benieuwd hoe een een week van een teamleider bij Roscom Promotie eruitziet? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Vanaf 1 juli: aanvullend geboorteverlof voor partners

02-07-2020 door Elise Kamp

Per 1 juli veranderen de verlofrechten van alle vaders en/of tweede moeders, waarvan hun kind op of na 1 juli 2020 is geboren. Vanaf deze datum hebben zij namelijk, naast het geboorteverlof, ook recht op aanvullend geboorteverlof. Wil jij weten wat dit inhoudt? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Ronald: ‘Ik weet niet of ik dit mijn hele leven wil blijven doen’

02-01-2020 door Elise Kamp

Van een grote hobby werk maken lijkt een ultieme droom, maar het loopt anders. Ronald loopt vast in zijn werk en komt in contact met loopbaancoach Madelon Sporrel.

Item bekijken

Full focus

12-11-2019 door Madelon Sporrel

Hoe breng je focus en aandacht aan in onze wereld vol prikkels? Hoe ga je hiermee om? Wie of wat bepaalt waar jij je tijd en aandacht aan besteedt? Lees nu hoe jij full focust!

Item bekijken

Afgestudeerd: dit moet je regelen!

23-07-2019 door Elise Kamp

Na jaren studeren heb je dan eindelijk het verlossende bericht gehoord: je bent geslaagd! Voordat je echt kunt genieten van de welverdiende vakantie is het verstandig om een aantal zaken te regelen. Lees snel verder!

Item bekijken

Een week van accountmanager Madelon

21-06-2019 door Elise Kamp

Hoe ziet een week van accountmanager Madelon er ongeveer uit? Het eerste wat in haar opkomt is 'intensief en uitdagend'. Lees meer over haar ervaringen als accountmanager!

Item bekijken

Werken in een ploegendienst: zo blijf je op een gezonde manier werken

12-04-2019 door Elise Kamp

Werken in een ploegendienst brengt veel voordelen met zich mee, maar kan toch effect hebben op je gezondheid. Met deze tips blijf je zo gezond mogelijk tijdens het werken in ploegendiensten. Lees snel verder!

Item bekijken

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?

15-02-2019 door Elise Kamp

Het is tijd om je arbeidsovereenkomst te tekenen, maar wat teken je precies? Je leest het in deze blog!

Item bekijken

7 weetjes over het werken als uitzendkracht

07-01-2019 door Elise Kamp

Wat zijn je rechten als uitzendkracht? De rechten die jij als uitzendkracht hebt zijn niet altijd bekend. In deze blog hebben we zeven punten op een rij gezet die je waarschijnlijk nog niet wist over het werken als uitzendkracht. Lees snel verder!

Item bekijken

In 3 stappen naar een baan

1. Zoek een baan

Vind jouw baan via de zoekbalk en reageer direct. Vind je geen passende vacature? Neem dan contact op.

2. Tijd voor koffie!

Kom bij ons langs op de vestiging om de mogelijkheden te bespreken.

3. Verder met werk!

Tijd om aan de slag te gaan. Blijf jezelf ontwikkelen door middel van cursus - & opleidingsmogelijkheden.

Start direct met zoeken naar jouw perfecte baan:

< 5 KM

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op