Werkis Logo

Blog

Interessante artikelen, handige tips en weetjes en de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees snel verder!

  Bekijk de items

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

09-09-2021 door Nick Meijerink

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Het verschil zit hem in de arbeidsrelatie. Wanneer je gedetacheerd wordt is de detacheringsorganisatie jouw werkgever, terwijl je als uitzendkracht in dienst blijft bij het uitzendbureau. Maar wat zijn de andere verschillen?

Item bekijken

Werkplezier voor iedereen: 18 tips om het maximale uit je baan te halen

31-08-2021 door Stan Boeve

Werkplezier is voor niet iedereen vanzelfsprekend. Ben jij benieuwd hoe je meer plezier uit je werk krijgt? De onderste tips tips helpen jou verder.

Item bekijken

Discriminatie op de werkvloer: dit kan je doen!

11-08-2021 door Elise Kamp

Discriminatie op de werkvloer komt helaas nog steeds veel voor. Het gaat hier om discriminatie door de werkgever of door collega's onderling. Hoe herken je discriminatie en wat kun je er tegen doen? Lees snel verder!

Item bekijken

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

02-08-2021 door Stan Boeve

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? Lees snel verder voor een duidelijke opbouw van een sollicitatiebrief en bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief.

Item bekijken

Hoe maak je een overtuigend cv?

27-07-2021 door Nick Meijerink

Uit onderzoek blijkt dat recruiters circa zes seconden nodig hebben om op basis van een cv te bepalen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Het is dus van belang om een overtuigend cv te hebben. Hoe pak je dat aan?

Item bekijken

Op zoek naar een nieuwe baan? Deze 14 tips helpen je verder

27-07-2021 door Nick Meijerink

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Het zoeken naar een nieuwe baan kan best lastig zijn. Deze 14 tips helpen je om een ideale baan te vinden.

Item bekijken

Wat is een inclusieve arbeidsmarkt?

26-05-2021 door Jorn Dekkers

De ontwikkeling naar een inclusieve arbeidsmarkt is al jaren gaande. De exclusieve arbeidsmarkt is daarmee bijna verleden tijd. Maar wat is de betekenis van een inclusieve arbeidsmarkt en een exclusieve arbeidsmarkt? Dat leggen we je allemaal uit in deze blog!

Item bekijken

Krappe arbeidsmarkt versus een ruime arbeidsmarkt: wat betekent dat?

20-04-2021 door Elise Kamp

Een krappe arbeidsmarkt, een ruime arbeidsmarkt: je hebt de termen vast voorbij horen komen. Maar wat is het en wat betekent het voor jou als werknemer? Lees snel verder!

Item bekijken

Het fasensysteem: dit is het en zo werkt het!

14-04-2021 door Elise Kamp

De rechten die jij hebt als 'uitzendkracht' hangen af van de duur dat jij werkzaam bent en het zogeheten fasesysteem. Wat zijn de verschillende fasen uit het fasensysteem en welke rechten hieraan gekoppeld zijn? Lees het nu in deze blog!

Item bekijken

5 tips voor een succesvol video sollicitatiegesprek

13-04-2021 door Elise Kamp

Na een sollicitatie op een toffe vacature krijg je een goed bericht: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het sollicitatiegesprek vindt online plaats door middel van een videogesprek. Met deze 5 tips voer jij een succesvol video sollicitatiegesprek!

Item bekijken

7 tips voor het verbeteren van werk-privé balans

06-04-2021 door Stan Boeve

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé is niet altijd even makkelijk. In deze blog geven we 7 tips die jouw helpen de juiste werk-privé balans te vinden.

Item bekijken

Het beoordelingsgesprek: dit moet je weten!

31-03-2021 door Elise Kamp

Wat is een beoordelingsgesprek, hoe kun jij je het beste voorbereiden en verschilt een beoordelingsgesprek van een functioneringsgesprek? In deze blog vertellen wij je alles over het beoordelingsgesprek!

Item bekijken

Functioneringsgesprek: Q&A

31-03-2021 door Elise Kamp

Wat is een functioneringsgesprek, hoe verloopt een functioneringsgesprek, wat is het doel ervan én meer! In deze Q&A vertellen wij je alles over het functioneringsgesprek. Lees snel verder!

Item bekijken

Het loopbaantraject: wat kun je verwachten

23-03-2021 door Eline Ploegman

Toe aan de volgende stap? Welke functie past écht bij je? Hoe krijg je weer of meer plezier in je werk? Het kunnen loopbaanvragen zijn die al een tijdje door je gedachten spelen. Tijd voor verandering! Dit kun je verwachten van een loopbaantraject. Lees snel verder!

Item bekijken

Tips om je LinkedIn profiel te verbeteren

23-03-2021 door Elise Kamp

Je LinkedIn profiel verbeteren? Met deze tips haal je meer uit je LinkedIn-profiel. Het hebben van een LinkedIn-profiel is namelijk bijna onmisbaar geworden. Lees snel verder!

Item bekijken

Kan een loopbaancoach een burn-out voorkomen?

23-03-2021 door Elise Kamp

De burn-out onder millenials komt steeds vaker voor. Kan een loopbaancoach een burn-out onder deze doelgroep voorkomen? Je leest het in dit artikel.

Item bekijken

4 Voordelen van een BBL-opleiding

10-03-2021 door Elise Kamp

Het volgen van een BBL-opleiding heeft verschillende voordelen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Je leest het in onze nieuwe blog!

Item bekijken

Het sollicitatiegesprek: wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

02-03-2021 door Elise Kamp

Je herkent dit vast wel: je bent op sollicitatiegesprek voor een toffe functie en tijdens het sollicitatiegesprek vraagt jouw toekomstige werkgever naar jouw sterke en zwakke punten. Hoe kun je zo goed, maar tactisch mogelijk antwoord geven op deze vragen? Wij vertellen het je in deze blog!

Item bekijken

De elevator pitch: een pitch over jezelf

01-03-2021 door Elise Kamp

‘Vertel eens wat over jezelf!’ Het is een vraag die vaak gesteld wordt. Het goede nieuws: je kunt deze voorbereiden door middel van de elevator pitch!

Item bekijken

Tips voor een geslaagde eerste werkdag

15-02-2021 door Stan Boeve

Nadat je bent aangenomen bij je nieuwe baan is het tijd voor de eerste werkdag. Maar hoe zorg je nu voor een geslaagde eerste werkdag? Lees nu de blog!

Item bekijken

6x jezelf ontwikkelen op het werk

15-01-2021 door Elise Kamp

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen op het werk tussen alle praktijken door? Wij hebben zes tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Item bekijken

De meest gestelde sollicitatievragen

14-01-2021 door Stan Boeve

Welke vragen kun je verwachten bij een sollicitatiegesprek? Wij zetten de meestgestelde sollicitatie vragen voor je op een rijtje.

Item bekijken

6 slimme vragen voor een sollicitatiegesprek

14-01-2021 door Elise Kamp

Welke sollicitatievragen kun je het beste stellen tijdens het eerste sollicitatiegesprek? En over welke onderwerpen kun je beter niet beginnen? Lees snel verder!

Item bekijken

6 tips om je sollicitatiegesprek voor te bereiden

05-01-2021 door Elise Kamp

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, gefeliciteerd! Dat bekent dat het tijd is om je sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Maar hoe moet je je sollicitatiegesprek voorbereiden? Wij helpen je een handje met deze 6 sollicitatiegesprek tips.

Item bekijken

Goede voornemens

20-12-2020 door Anouk Hegeman

December is een maand dat zich uitstekend leent voor het terugblikken op het afgelopen jaar. Ook kijken we in deze maand graag vooruit. Wat worden jouw goede voornemens? Wat ga je volgend jaar anders doen? En dit jaar écht? Lees nu onze blog over goede voornemens.

Item bekijken

BOL opleiding versus BBL opleiding

10-12-2020 door Elise Kamp

Wat is het verschil tussen BOL opleiding en een BBL opleiding? Wat houden de opleidingen in en welke opleiding kun je beter volgen? Lees het in deze blog!

Item bekijken

Arbeidsvoorwaarden: van arbeidsvoorwaarden tot arbeidsovereenkomst

08-12-2020 door Elise Kamp

Binnenkort word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Heel leuk, maar wat zijn arbeidsvoorwaarden, welke arbeidsvoorwaarden zijn er en hoe gaat zo'n arbeidsvoorwaardengesprek eigenlijk? Lees snel verder!

Item bekijken

BBL-traject bij Broshuis: dit kun je verwachten!

19-10-2020 door Elise Kamp

Vier dagen werken, één dag leren: het zijn enkele voorwaarden van een BBL-traject. Broshuis is al meer dan 20 jaar een gecertificeerd werkleerbedrijf, waar BBL-ers de kans krijgen om te werken én te studeren. Een BBL-traject bij Broshuis: dit kun je verwachten!

Item bekijken

Thuiswerken is de nieuwe norm: hoe blijf je productief?

02-10-2020 door Elise Kamp

De nieuwe corona maatregelen van 28 september zijn van kracht. Voor de komende drie weken geldt: thuiswerken is de norm, tenzij dit niet anders kan. Met deze 7 tips sla jij je door jouw thuiswerkdag heen en blijf je productief werken!

Item bekijken

Teamleider: hoe ziet jouw week eruit?

08-09-2020 door Elise Kamp

Een teamleider bij Roscom Promotie geeft dagelijks leiding aan een team van 5 tot 10 service experts en rapporteert zelf aan de projectmanager. Ben jij benieuwd hoe een een week van een teamleider bij Roscom Promotie eruitziet? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Vanaf 1 juli: aanvullend geboorteverlof voor partners

02-07-2020 door Elise Kamp

Per 1 juli veranderen de verlofrechten van alle vaders en/of tweede moeders, waarvan hun kind op of na 1 juli 2020 is geboren. Vanaf deze datum hebben zij namelijk, naast het geboorteverlof, ook recht op aanvullend geboorteverlof. Wil jij weten wat dit inhoudt? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Wijziging minimumloon per 1 juli

01-07-2020 door Elise Kamp

Meestal vindt er twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, een wijziging plaats in het wettelijk minimumloon. Per 1 juli aanstaande wordt het minimumloon verhoogd en vinden er wijzigingen plaats in het cao. Benieuwd naar deze wijzigingen? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Ronald: ‘Ik weet niet of ik dit mijn hele leven wil blijven doen’

02-01-2020 door Elise Kamp

Van een grote hobby werk maken lijkt een ultieme droom, maar het loopt anders. Ronald loopt vast in zijn werk en komt in contact met loopbaancoach Madelon Sporrel.

Item bekijken

Dit is de invloed van coaching op geluk

21-11-2019 door Eline Ploegman

Ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk of kun je daarvoor best wat hulp gebruiken? Tegenwoordig is de algemene opvatting dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Maar is dit eigenlijk wel zo? Je leest het in deze blog!

Item bekijken

Full focus

12-11-2019 door Madelon Sporrel

Hoe breng je focus en aandacht aan in onze wereld vol prikkels? Hoe ga je hiermee om? Wie of wat bepaalt waar jij je tijd en aandacht aan besteedt? Lees nu hoe jij full focust!

Item bekijken

Afgestudeerd: dit moet je regelen!

23-07-2019 door Elise Kamp

Na jaren studeren heb je dan eindelijk het verlossende bericht gehoord: je bent geslaagd! Voordat je echt kunt genieten van de welverdiende vakantie is het verstandig om een aantal zaken te regelen. Lees snel verder!

Item bekijken

Wijziging wettelijk minimumloon

01-07-2019 door Elise Kamp

Per 1 juli 2019 is de leeftijd waarop werknemers recht hebben op een volledig minimumloon van 22 jaar naar 21 jaar verlaagd. Meer weten? Lees dan snel verder!

Item bekijken

Een week van accountmanager Madelon

21-06-2019 door Elise Kamp

Hoe ziet een week van accountmanager Madelon er ongeveer uit? Het eerste wat in haar opkomt is 'intensief en uitdagend'. Lees meer over haar ervaringen als accountmanager!

Item bekijken

Werken in een ploegendienst: zo blijf je op een gezonde manier werken

12-04-2019 door Elise Kamp

Werken in een ploegendienst brengt veel voordelen met zich mee, maar kan toch effect hebben op je gezondheid. Met deze tips blijf je zo gezond mogelijk tijdens het werken in ploegendiensten. Lees snel verder!

Item bekijken

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?

15-02-2019 door Elise Kamp

Het is tijd om je arbeidsovereenkomst te tekenen, maar wat teken je precies? Je leest het in deze blog!

Item bekijken

7 weetjes over het werken als uitzendkracht

07-01-2019 door Elise Kamp

Wat zijn je rechten als uitzendkracht? De rechten die jij als uitzendkracht hebt zijn niet altijd bekend. In deze blog hebben we zeven punten op een rij gezet die je waarschijnlijk nog niet wist over het werken als uitzendkracht. Lees snel verder!

Item bekijken

In 3 stappen naar een baan

1. Zoek een baan

Vind jouw baan via de zoekbalk en reageer direct. Vind je geen passende vacature? Neem dan contact op.

2. Tijd voor koffie!

Kom bij ons langs op de vestiging om de mogelijkheden te bespreken.

3. Verder met werk!

Tijd om aan de slag te gaan. Blijf jezelf ontwikkelen door middel van cursus - & opleidingsmogelijkheden.

Start direct met zoeken naar jouw perfecte baan:

< 5 KM

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op