Logo van Werkis
0
Inschrijven
Verder met junior re...

Verder met / Junior Recruiter Tim Rook: “Dat is de kenmerkende visie op ontwikkeling die bij Werkis heerst”

15 nov. 2022

Edwin Maas

In Verder met / gaan we in gesprek met collega’s en nemen we een kijkje achter de schermen bij de gezichten van Werkis, vragen we naar de meest memorabele ervaringen en delen we de beste tips voor de werkzoekende. En aan Tim Rook, Junior Recruiter voor vestiging Emmeloord, de eer om af te trappen!

In Verder met / gaan we in gesprek met collega’s en nemen we een kijkje achter de schermen bij de gezichten van Werkis, vragen we naar de meest memorabele ervaringen en delen we de beste tips voor de werkzoekende. En aan Tim Rook, Junior Recruiter voor vestiging Emmeloord, de eer om af te trappen!

We maken kennis met Tim: tweeëntwintig jaar, afkomstig uit Sint Jansklooster en opgegroeid in een gezin vol broers. Na een flinke zoektocht naar een passende opleiding besloot hij te starten aan de hbo-opleiding HRM aan Hogeschool Windesheim. Tim legt uit: “Eigenlijk zit je in een constante zoektocht naar wat je in de toekomst wil en dat is niet erg. HRM is een brede opleiding, waarin ik me nu vooral richt tot werving en selectie. Tijdens mijn eerste stage ontdekte ik dat ik me hierin verder wilde ontwikkelen. Vervolgens ben ik via LinkedIn in contact gekomen met Werkis en zijn we in gesprek gegaan. Inmiddels ben ik alweer bijna anderhalf jaar werkzaam voor deze organisatie en ik voel me hier thuis.”

De kenmerkende visie op ontwikkeling

In deze periode heeft Tim zich op de vestiging in Emmeloord ontwikkeld tot een vaste kracht. “Matthijs Schinkel, vestigingsmanager van Werkis Emmeloord, heeft vanaf de start van mijn loopbaan binnen Werkis aandacht gehad voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Samen keken we dan op welke manier ik vanuit mijn comfortzone en bestaande ervaring kon gaan groeien en nieuwe dingen kon gaan oppakken. Zo heb ik ook al meerdere trainingen mogen volgen om mezelf te ontwikkelen op het gebied van het schrijven van vacatureteksten en het werven van kandidaten. Dat is de kenmerkende visie op ontwikkeling die bij Werkis heerst.”

“Op een gegeven moment werd ik comfortabel met het voeren van gesprekken met kandidaten en dan komen daar hele mooie resultaten uit. Wanneer het contact met een werkzoekende leidt tot een plaatsing bij een opdrachtgever is dat geweldig! Ik vergeet nooit meer het eerste gesprek dat ik met een kandidaat voerde nadat ze een aantal dagen had gewerkt voor een opdrachtgever. Ze vertelde mij dat ze het enorm naar haar zin had op de nieuwe werkplek en hoe veel positieve invloed deze nieuwe functie had op haar welzijn en haar leven. Inmiddels is ze op contract overgenomen door de opdrachtgever. Dat is echt waar je het voor doet. De voldoening die ik op zo’n moment ervaar, vertelt mij dat ik op mijn plek zit binnen deze rol.”

De ultieme sollicitatietip? Wees jezelf!

Tim vertelt ons dat hij tijdens zijn school- en studententijd als uitzendkracht jarenlang werkzaam is geweest voor verschillende organisaties. “In de afgelopen jaren heb ik bij ruim twintig bedrijven ervaring opgedaan. Van hoveniersbedrijven tot visafslagen, van stratenmakers tot tapijtfabrieken en alles wat daar tussenin zit. Als student was dit een prettige manier om in korte of lange periodes van vrije tijd wat bij te kunnen verdienen.” Tim vervolgt: “Dit kan ik echt iedereen aanraden. Je komt met veel verschillende sectoren in aanraking en dat is goed voor je ontwikkeling. Voor mij persoonlijk heeft dit erg bijgedragen in mijn zoektocht naar het juiste werkveld.”

En nu, in zijn rol als Junior Recruiter bij Werkis, valt alles op zijn plek. “Ik zit nu aan de andere kant van de tafel en zet mijn ervaring in tijdens het begeleiden van kandidaten. Als uitzendkracht heb ik ervaren wat er in de verschillende sectoren speelt, wat de omgangsnormen zijn en wat er allemaal komt kijken bij een plaatsing. Deze bagage neem ik mee wanneer ik in gesprek ga met kandidaten. Ik weet wat ze gaan meemaken en welk proces ze gaan doorlopen.”

De beste sollicitatietip wanneer je zoekende bent naar een nieuwe baan? Die krijgen we dan ook van Tim: “Blijf altijd bij jezelf en wees transparant in je wensen en verwachtingen. Vertel ons recruiters wat je zoekt in je werk, wat je belangrijk vindt en waar je voldoening uithaalt. Zo kunnen wij beter inschatten welke functie nou echt bij jou past. Wees open over je kwaliteiten en geef het ook vooral aan wanneer je ergens nog geen ervaring mee hebt. Deze eerlijkheid wordt vaak erg gewaardeerd.”

Een klassiek voorbeeld van delen is vermenigvuldigen

Bij Werkis motiveren en stimuleren we onze medewerkers om een actieve rol te spelen in het vinden van nieuwe collega’s. Tim vertelt hierover: “Jarno Jonkers, inmiddels collega Junior Recruiter op de vestiging in Zwolle, ken ik van de opleiding op Hogeschool Windesheim. Destijds was Jarno op zoek naar een bijbaan waarmee hij aansluiting kon vinden op de opleiding en toen vertelde ik hem over mijn ervaringen bij Werkis. Sinds kort is hij gestart en hij heeft het enorm naar zijn zin in Zwolle. Drie jaar geleden begonnen we aan de studie HRM en tegenwoordig werken we samen voor deze mooie organisatie. Die ervaring delen we nu en daar kan ik enorm van genieten. Dat is in mijn ogen een klassiek voorbeeld van delen is vermenigvuldigen.”

En nu? “Ik ben bijna klaar met de opleiding HRM en in februari 2023 start ik met afstuderen. Werkis biedt mij de mogelijkheid om dit laatste deel van de opleiding af te ronden op de vestiging in Emmeloord. In de verre toekomst zie ik mezelf (gedeeltelijk) voor de klas staan, omdat ik energie haal uit kennis delen. Deze passie is ontstaan tijdens de minor Educatie die ik heb gevolgd en na het voltooien van mijn huidige opleiding ga ik hier nog een vervolg aan geven met een afrondende LIO-stage.” Voorlopig heeft Tim zijn vizier op zijn loopbaan binnen Werkis en is hij niet meer weg te denken uit het team van Emmeloord.

Kom jij ook werken bij Werkis?

Heeft dit artikel jou geënthousiasmeerd en lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij een werkgever met oprechte interesse in jouw persoonlijke ontwikkeling? Zoek je een bijbaan naast je studie of ben je afgestudeerd en wil je elke dag het beste uit jezelf halen? Kom dan werken bij Werkis! Met inmiddels acht verschillende vestigingen zijn de mogelijkheden (bijna) eindeloos! Bekijk direct onze openstaande vacatures.

Werkis is een erkende intermediair van arbeid. Bij Werkis vinden we dat elk mens het verdient om passend werk te doen. Daarom zetten we ons iedere dag in voor de tevredenheid van klanten en opdrachtgevers vanuit de overtuiging dat we ons werk goed willen doen.

Benieuwd naar de ervaringen van andere collega’s? Lees ook de blogs waarin we de ervaringen van Merel en Tessa delen.

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp