Logo van Werkis
0
Inschrijven
Verder met vestiging...

Verder met / Vestigingsmanager Merel Roetert Steenbruggen: “Werken bij Werkis is de leerschool die ik iedereen kan aanraden”

20 dec. 2022

Edwin Maas

In Verder met / gaan we de diepte in met onze collega’s, vragen we naar de hoogtepunten uit hun loopbaan binnen Werkis en delen we hoe het is om onderdeel te zijn van deze mensgerichte organisatie. In gesprek met Merel Roetert Steenbruggen, vestigingsmanager van Werkis Zwolle en Meppel, duiken we in de ontwikkeling die ze de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

In Verder met / gaan we maandelijks de diepte in met onze collega’s, vragen we naar de hoogtepunten uit hun loopbaan binnen Werkis en delen we hoe het is om onderdeel te zijn van deze ambitieuze en mensgerichte organisatie. In gesprek met Merel Roetert Steenbruggen, vestigingsmanager van Werkis Zwolle en Meppel, duiken we in haar carrière en de ontwikkeling die ze de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Voor ons is Merel al jarenlang een bekend gezicht. Met inmiddels bijna vijf jaar werkervaring binnen Werkis kent ze de vestigingen Zwolle, Meppel en Genemuiden van binnen en buiten en heeft ze een groot aandeel in de groei en ontwikkeling van deze locaties en de collega’s die er werkzaam zijn. Merel vertelt: “Kort na het afronden van mijn studie ben ik als Accountmanager op de vestiging in Zwolle gestart. Na ongeveer twee jaar ontwikkelen, leren én werken kreeg ik de kans om door te groeien en aan de slag te gaan als Vestigingsmanager in Genemuiden. Hier werd ik verantwoordelijk voor het leiden van de vestiging en het begeleiden en opleiden van collega’s. Vanwege verschillende interne ontwikkelingen en de opening van een nieuwe vestiging stuur ik sinds afgelopen zomer onze teams in Zwolle en Meppel aan.”

De leerschool die je verdere carrière vormt

Direct na het afronden van haar studies startte Merel als Accountmanager voor Werkis Zwolle. “Ik ben begonnen met de mbo-opleiding International Business. Na een leerzame stage in Madrid en het behalen van mijn diploma besloot ik deze opleiding te vervolgen en International Business and Languages te gaan studeren aan Hogeschool Windesheim. Beide zijn commerciële opleidingen waarbij de focus ligt op het samenwerken met verschillende culturen. De opgedane vaardigheden kan ik dagelijks inzetten in mijn werkzaamheden voor Werkis. Als Accountmanager, maar ook in mijn huidige rol als Vestigingsmanager, heb je veel contact met kandidaten, collega’s en klanten met verschillende achtergronden.”

Toch vertelt Merel dat geen studie, training of cursus de ideale voorbereiding kan bieden op een functie binnen Werkis. “Er bestaat geen opleiding die perfect aansluit op het werk binnen deze organisatie. Natuurlijk moet je als Accountmanager of Junior Recruiter beschikken over commerciële en communicatieve vaardigheden, maar de daadwerkelijke opleiding vindt intern plaats.”

Bij Werkis benadrukken we dan ook dat je met iedere opleidingsachtergrond van waarde bent binnen de organisatie. Wij geloven dat de samenkomst van verschillende competenties de samenwerking binnen onze teams versterkt. Merel vervolgt: “Iedere afgestudeerde zou zijn of haar loopbaan moeten starten bij Werkis. Je ontwikkelt je als persoon op zoveel verschillende vlakken dat dit een hele goede basis vormt voor je verdere carrière. Werken bij Werkis is de leerschool die ik iedereen kan aanraden.”

Vanuit de overtuiging dat we ons werk goed willen doen

Bij Werkis dragen we uit dat iedereen het verdient om passend werk te doen. Merel vertelt hoe deze overtuiging leeft: “Bij Werkis helpen we mensen verder met werk en zo voel ik dat ook echt. Natuurlijk willen we onze klanten zo goed mogelijk voorzien van kundig personeel, maar het is ook heel erg mooi om iemand daadwerkelijk te kunnen helpen. Je begeleidt iemand in de zoektocht naar passend werk en daarmee kun je echt iets voor iemand betekenen.”

“In mijn huidige functie als Vestigingsmanager ligt de focus op het faciliteren en begeleiden van de groei van de vestigingen en de collega’s die er werkzaam zijn. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij het bepalen van de commerciële koers, het uitbouwen van relaties met bestaande klanten en het creëren van new business. Ik krijg in deze rol meer ruimte om me te focussen op de ontwikkeling van het team. En dat geeft mij energie.”

Hoewel Merel daarom voor veel kandidaten meer naar de achtergrond is getreden, weten eerdere contacten haar nog altijd te vinden. Ze vertelt: “Met sommige flexkrachten blijft het contact. Kandidaten die ik jaren geleden in mijn rol als Accountmanager aan een nieuwe baan heb geholpen sturen mij regelmatig een bericht of doen een beroep op mij wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Dat zegt iets over de relaties die je opbouwt en het vertrouwen dat ze in Werkis, maar ook in mij, hebben. Dat is bijzonder.”

Tijd voor de volgende stap: Regiomanager

“Als Accountmanager heb ik al veel mogen leren. Tegelijkertijd heb ik altijd de ambitie uitgesproken om door te willen groeien naar de rol van Vestigingsmanager. Volgens mij al tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek.” Bij Werkis vinden we het dan ook belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze collega’s. Merel ervaart dat: “Nadat ik me de afgelopen jaren ook in deze functie heb mogen inzetten voor verschillende vestigingen biedt Werkis mij nu de kans om per januari 2023 de stap te zetten naar Regiomanager van de vestigingen Meppel, Zwolle, Genemuiden en Kampen. Een uitdaging waar ik enorm naar uitkijk!”

“En die uitdaging in mijn werk vind ik belangrijk. Dit wordt binnen Werkis op de juiste manier gesignaleerd en hier wordt waar mogelijk vorm aan gegeven. Ik waardeer enorm hoe het vertrouwen in mij wordt uitgesproken.” Ze geeft aan hier zelf ook van te leren en dit mee te nemen in haar eigen rol als toekomstig Regiomanager. “Het is heel belangrijk om met collega’s in gesprek te blijven, te weten hoe zij in hun functie staan en zo op het juiste moment samen een volgende stap te zetten.” En die stappen worden gezet. Merel vervolgt: “Werkis blijft groeien. Voor collega’s met ambities zijn er gewoon ontzettend veel mogelijkheden om te blijven ontwikkelen en met deze groei komen er alleen maar meer kansen bij.”

Verder met werk in het nieuwe jaar?

Heeft het verhaal van Merel jou geïnspireerd? Ben jij klaar om in het nieuwe jaar jouw droombaan na te jagen? Bij Werkis zijn we doorlopend op zoek naar collega’s die klaar zijn om het beste uit zichzelf te halen. Met inmiddels acht verschillende vestigingen zijn de mogelijkheden (bijna) eindeloos! Bekijk direct onze openstaande vacatures.

Werkis is een erkende intermediair van arbeid. Wij geloven dat ieder mens het verdient om passend werk te doen. Bij Werkis zetten we ons iedere dag in om de tevredenheid van onze klanten en opdrachtgevers te garanderen. Gewoon vanuit de overtuiging dat we ons werk goed willen doen.

Nieuwsgierig naar de ontwikkeling en de verhalen van andere collega’s? Lees dan ook de blogs waarin we de ervaringen van Tim en Tessa delen.

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp