Logo van Werkis
0
Inschrijven
Verder met stagiair ...

Verder met / Junior Recruiter en stagiair Emiel: "Werkis biedt genoeg kansen om je door te ontwikkelen"

04 apr. 2023

Edwin Maas

In Verder met / gaan we maandelijks de diepte in met onze collega’s, vragen we naar de hoogtepunten uit hun loopbaan binnen Werkis en delen we hoe het is om onderdeel te zijn van deze ambitieuze en mensgerichte organisatie. Deze maand gaan we in gesprek met Emiel Kamerman, Junior Recruiter en stagiair bij Werkis Kampen. Hij neemt ons mee in zijn carrière bij Werkis en de ontwikkelingen die hij hier doorgemaakt heeft.

In Verder met / gaan we maandelijks de diepte in met onze collega’s, vragen we naar de hoogtepunten uit hun loopbaan binnen Werkis en delen we hoe het is om onderdeel te zijn van deze ambitieuze en mensgerichte organisatie. Deze maand gaan we in gesprek met Emiel Kamerman, Junior Recruiter en stagiair bij Werkis Kampen. Hij neemt ons mee in zijn carrière bij Werkis en de ontwikkelingen die hij hier doorgemaakt heeft.

Ontmoet Emiel, een 19-jarige bedrijfskunde student aan Windesheim, woonachtig in ‘s Heerenbroek en altijd op zoek naar een uitdaging. Na het behalen van zijn HAVO in combinatie met een MBO4-opleiding, voltooide hij de Minor HRM in Almere en werkte hij eerder als accountmanager bij een ICT bedrijf. Emiel geniet van het klantcontact binnen Werkis en heeft een passie voor het commerciële aspect van het werven van kandidaten.

De afwisseling in werkzaamheden is heel leuk

Emiel is via zijn eigen netwerk bij Werkis terecht gekomen en startte in oktober als junior recruiter. Momenteel zit hij in het derde jaar van zijn bedrijfskunde opleiding en kan hij zijn vaardigheden goed ontwikkelen door middel van cursussen en trainingen door zijn stage bij Werkis. De focus van Emiel ligt op het commerciële aspect van het werk, maar de afwisseling tussen de diverse werkzaamheden geniet hij vooral van. "Werkis biedt mij de ruimte om te groeien en te profileren in een richting die ik leuk vind."

"Sinds februari loop ik stage bij Werkis en daarnaast werk ik ook nog één dag in de week bij Werkis als Junior Recruiter." vertelt Emiel. Tijdens zijn stage leert hij onder andere hoe hij effectief kan communiceren tijdens gesprekken, de juiste vragen kan stellen en zijn oprechte interesse kan overbrengen, zowel voor bedrijven als voor kandidaten. "Ik krijg veel tips en tricks mee en leer van iedereen bij Werkis."

Hij werkt gestructureerd en waardeert de afwisseling in zijn werkzaamheden. "Mijn werkzaamheden bestaan uit het schrijven van vacatures en actief werven van kandidaten voor specifieke functies. Samen met het team selecteer ik de meest geschikte kandidaten en onderhoud ik contact met de geplaatste kandidaten bij bedrijven." Emiel geeft aan dat hij geniet van het zien dat kandidaten op hun plek zitten en is dankbaar dat hij daar een bijdrage aan kan leveren.

Er is veel aandacht voor teambuilding

Bij Werkis vinden we het belangrijk om veel samen te werken en de structuur onder alle vestigingen hetzelfde te houden. Emiel ervaart dit ook zo: "Bij Werkis werkt iedereen nauw samen om een goed resultaat te behalen voor zowel de klant als de kandidaat."

Emiel geeft ook aan dat er meetings worden georganiseerd vanuit Werkis om elkaar zo op de hoogte te houden en te ondersteunen: "Recruiters van verschillende locaties komen regelmatig samen om ervaringen te delen, van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen. Er is ook veel aandacht voor teambuilding, zoals brainstormsessies waarin situaties worden behandeld en verschillende casussen worden besproken."

Emiel heeft een passie voor het oplossen van problemen en werken met mensen. Bij Werkis kan hij dit allebei combineren om zo tot een goed resultaat te komen voor de klant en de kandidaat.

Stel jezelf open en ga het gesprek aan

Voor kandidaten die op zoek zijn naar werk, adviseert Emiel om je vooral open te stellen en de motivatie te vinden om het gesprek aan te gaan. "Laat zien dat je wil werken. Kom binnen met een open houding, dan laat je zien dat je gemotiveerd bent en op die manier kunnen we een passende baan voor je gaan zoeken."

"Zelf ben ik via mijn eigen netwerk bij Werkis terecht gekomen en zou Werkis zelf ook zeker aanraden aan anderen." Specifiek zegt hij dat gemotiveerde mensen die willen ontdekken waar ze energie van krijgen, goed op hun plek zitten bij de organisatie. "Werkis biedt de mogelijkheid om breed te beginnen en naarmate je hier langer werkt, kun je je specialiseren in wat je leuk vindt."

Ligt jouw volgende stap ook bij Werkis?

Wil jij ook zo’n werkgever? Ben jij klaar om in het nieuwe jaar jouw droombaan na te jagen? Bij Werkis zijn we doorlopend op zoek naar collega’s die klaar zijn om het beste uit zichzelf te halen. Met inmiddels acht verschillende vestigingen zijn de mogelijkheden (bijna) eindeloos! Bekijk direct onze openstaande vacatures.

Werkis is een erkende intermediair van arbeid. Wij geloven dat ieder mens het verdient om passend werk te doen. Bij Werkis zetten we ons iedere dag in om de tevredenheid van onze klanten en opdrachtgevers te garanderen. Gewoon vanuit de overtuiging dat we ons werk goed willen doen.

Nieuwsgierig naar de ontwikkeling en de verhalen van andere collega’s? Lees dan ook de blogs waarin we de ervaringen van Robin en Merel delen.Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp