Loopbaancoaching: wat kun je verwachten?

Wat houdt loopbaancoaching precies in, hoe ziet een loopbaantraject eruit en wat kan loopbaanbegeleiding betekenen voor jouw medewerker? We vertellen het je graag in deze blog!

Outplacement: hoe ziet een outplacementtraject eruit?

U en uw medewerker zijn overeengekomen om de samenwerking te beëindigen en u wil graag een outplacementtraject aanbieden. Wat is een outplacement precies en wat houdt het outplacementtraject in? En hoe gaat u om met situaties waarin medewerkers niet mee willen werken aan een traject? Lees snel verder!

Vacature opstellen: zo schrijf je een pakkende en discriminatievrije vacaturetekst!

Een goede vacaturetekst zorgt niet alleen voor een de juiste kandidaten, het draagt ook bij aan de employeer branding. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste kandidaten aantrekt en hoe schrijf je een goede en discriminatievrije vacaturetekst? Zo doe je dat!

RI&E óf boetes voor bedrijven

De inspectie mag vanaf nu boetes uitdelen aan bedrijven die de RI&E of het bijbehorende plan van aanpak niet op orde hebben. Meer weten? Lees dan snel verder!

Anticiperen op de WAB: de payrollovereenkomst

Met de inwerkingtreding van de WAB per 1 januari 2020 veranderen diverse zaken die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering, zoals de payrollovereenkomst. Hoe kunnen werkgevers anticiperen op deze verandering? Lees snel verder!

Stress is functioneel

Stress is een veelbesproken onderwerp. Is stress dan nu slecht? Lees snel verder!

Anticiperen op de WAB: de oproepovereenkomst

Met de inwerkingtreding van de WAB per 1 januari 2020 veranderen diverse zaken die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering, zoals de oproepovereenkomst. Hoe kunnen werkgevers anticiperen op deze verandering? Lees snel verder!

Zo word jij de beste manager!

Vakinhoudelijke kennis is veel minder belangrijk voor managers, emotionele intelligentie des te meer. Maar wanneer ben je nu een goede manager? Lees het nu in de blog!

Wijziging wettelijk minimumloon

Per 1 juli 2019 is de leeftijd waarop werknemers recht hebben op een volledig minimumloon van 22 jaar naar 21 jaar verlaagd. Meer weten? Lees dan snel verder!

Hoe u nu al kunt anticiperen op de WAB als werkgever

Met de inwerkingtreding van de WAB per 1 januari 2020 veranderen diverse zaken die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering, zoals de ketelregeling en de transitievergoeding. Hoe kunnen werkgevers anticiperen op deze verandering? Lees snel verder!

Zo kun je met vertrouwen investeren in de ontwikkeling van medewerkers

Soms is het voor een bedrijf lastig om te investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers. Hoe kun je als bedrijf investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Mogema schakelde loopbaancoach Anouk in. Lees snel verder!