Logo van Werkis
0
Inschrijven
Ronald ik weet niet ...

Ronald: ‘Ik weet niet of ik dit mijn hele leven wil blijven doen’

02 jan. 2020

Edwin Maas

Van een grote hobby werk maken lijkt een ultieme droom, maar het loopt anders. Ronald loopt vast in zijn werk en komt in contact met loopbaancoach Madelon Sporrel.

Met een opleiding tot Manager Natuur & Recreatie op zak zet Ronald van Bruggen (26) all-in op werken in de hengelsport. Van een grote hobby zijn werk maken lijkt een ultieme droom, maar het loopt anders. Ronald heeft steeds minder plezier in zijn hobby en loopt vast in zijn werk. Het continu bezig zijn met de hengelsport wordt hem teveel. Hij besluit te stoppen en komt in contact met loopbaancoach Madelon Sporrel.

“Als je van je hobby je werk maakt, heb je geen hobby meer. Ik liep vast in mijn werk, vond het werken niet leuk meer en ik kreeg heel veel stress van de situatie”, vertelt Ronald. “Ik gaf iets op waar ik jaren voor had geleefd. Dat is eng en onzeker.” Eenmaal gestopt met zijn werk heeft Ronald nieuw werk nodig. Hij vindt via Werkis / verder met werk een baan als hovenier, en later als operator in een rubberfabriek. “Tijdens mijn werk als operator kwam ik in contact met Madelon, bij haar heb ik een loopbaantraject gevolgd.”

Capaciteiten en kwaliteiten

Ronald gaat open het traject in. Aan de hand van verschillende gesprekken en opdrachten krijgt hij meer inzicht in zichzelf. Ronald: “Door de gesprekken met Madelon kreeg ik meer zelfinzicht. Ik leerde mezelf beter kennen als persoon en leerde daarnaast waar mijn capaciteiten en kwaliteiten liggen. Hier heb ik op alle vlakken wat aan gehad.”

Madelon: “Toen ik met Ronald in gesprek kwam, merkte ik dat hij al veel had nagedacht over wie hij als persoon is. De vertaling maken naar een passende baan ontbrak nog. Ik heb Ronald als persoon en als professional enorm zien groeien. Het doet veel met je als je vast loopt in je werk, ook als je veel zelfkennis hebt en bewust bent van je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Ronald kreeg meer vertrouwen in zichzelf en belangrijker nog, in zijn professionele toekomst. Dit had ook een positieve impact op hem als persoon en zijn privéleven. Zo zie je dat een passende baan ook enorm belangrijk is voor je plezier en geluk privé.”

‘Zo werkt het voor mij niet’

Dankzij de hulp van Madelon krijgt Ronald het duwtje in de juiste richting. Hij keert terug naar zijn vergeten vakgebied, het vakgebied waar hij voor geleerd heeft: de milieutechniek. Samen kiezen ze vacatures uit, waarop Ronald solliciteert. Hij wordt op alle vier de gesprekken uitgenodigd en vindt in zijn huidige functie Bodemonderzoeker zijn nieuwe passie, een baan die ongeveer duizend mensen in Nederland doen. “Het leuke aan deze branche is dat je buiten bent en altijd iets goeds doet. Ik ben commercieel ingesteld en ben op deze manier nog steeds commercieel bezig. Uiteindelijk gaat het om het verbeteren van het milieu, zodat we met z’n allen weer een schone toekomst krijgen. Je laat iets goeds achter,” vindt Ronald. Zijn ambities zijn om steeds verder te groeien in de milieutechniek, zo veel mogelijk informatie te vergaren, up to date blijven en demeest uiteenlopende onderzoeken doen. Ronald: “Ik weet niet of ik dit mijn hele leven wil blijven doen, want zo werkt het voor mij niet, maar ik wil sowieso in de milieutechniek werkzaam blijven,”

Het traject

Madelon: “Ook na het traject heb ik af en toe contact gehad met Ronald en liet hij me weten dat hij weer een opleiding had afgerond en doorgegroeid was naar een volgende functie. Dit is waar ik het voor doe!”

Ook Ronald kijkt zeer positief terug op het traject: “Naast dat ik nu een leuke baan gevonden dat bij me past, heeft het me ook veel gebracht over hoe ik zelf in elkaar zit. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik kom ontspannen thuis, dan heb ik een mooi dagje gehad. Dat komt omdat je iets doet waar je je ei in kwijt kunt, iets wat je écht leuk vindt.”

Loop jij ook vast in je huidige functie óf heb je een andere loopbaanvraag? Neem gerust contact op met onze loopbaancoaches.

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp