Logo van Werkis
0
Inschrijven
Nieuwe baan of blijv...

Nieuwe baan of blijven?

23 nov. 2023

Edwin Maas

Nadenken over een nieuwe baan is een ingewikkelde beslissing die grote gevolgen kan hebben voor je carrière en levensstijl. De keuze tussen blijven waar je bent of op zoek gaan naar iets nieuws hangt af van verschillende factoren die je nauwkeurig moet overwegen.

Nadenken over een nieuwe baan is een ingewikkelde beslissing die grote gevolgen kan hebben voor je carrière en levensstijl. De keuze tussen blijven waar je bent of op zoek gaan naar iets nieuws hangt af van verschillende factoren die je nauwkeurig moet overwegen. In deze blogpost gaan we dieper in op 10 cruciale aspecten die een rol spelen bij deze belangrijke beslissing om je op weg te helpen!

1. Loon en extraatjes:

Blijven: Als je tevreden bent met wat je verdient en de extra voordelen die je krijgt, kan dat een reden zijn om te blijven.

Zoeken: Als je denkt dat je ergens anders beter betaald kunt worden, is het misschien slim om te gaan kijken.

2. Reistijd en werkplek:

Blijven: Als je niet te ver hoeft te reizen en je blij bent met waar je werkt, kan dat positief zijn voor je balans tussen werk en privé.

Zoeken: Als de reistijd een probleem is of als je liever dichter bij huis werkt, kan het goed zijn om naar nieuwe kansen te zoeken.

3. Nieuwe technologieën:

Blijven: Als je huidige werkplek meegaat met de nieuwste technologieën en je de kans geeft om te leren, kan dat een goede reden zijn om te blijven.

Zoeken: Als je denkt dat je vaardigheden verouderd raken en je ergens anders meer kunt leren, is het misschien tijd om verder te kijken.

4. Stabiliteit van het bedrijf:

Blijven: Als je denkt dat het bedrijf waar je nu werkt stabiel is en gaat groeien, kan dat je werkzekerheid vergroten.

Zoeken: Als je ziet dat het financieel minder gaat met je huidige werkgever, kan het slim zijn om elders te kijken.

5. Waardering en erkenning:

Blijven: Als je regelmatig complimenten krijgt en je het idee hebt dat je werk gewaardeerd wordt, kan dat een goede reden zijn om te blijven.

Zoeken: Als je denkt dat je inspanningen niet genoeg erkend worden en je meer waardering wilt, kan een andere werkplek dat misschien bieden.

6. Kansen voor persoonlijke ontwikkeling:

Blijven: Als je huidige baan kansen biedt om te groeien en je vaardigheden te ontwikkelen, kan dat een reden zijn om te blijven.

Zoeken: Als je denkt dat je niet genoeg kansen hebt om jezelf te verbeteren, is het misschien tijd om ergens anders te kijken.

7. Werkdruk en stress:

Blijven: Als je het werk goed aankunt en niet te gestrest bent, kan dat een positieve werkervaring bevorderen.

Zoeken: Als de druk te hoog wordt en stress een constante factor is, kan het zoeken naar een baan met meer balans noodzakelijk zijn.

8. Teamdynamiek en werkcultuur:

Blijven: Als je het goed kunt vinden met je collega's en je huidige werkcultuur, kan dat een reden zijn om te blijven.

Zoeken: Als er veel spanning is in het team of de werkcultuur past niet bij jou, kan het goed zijn om andere mogelijkheden te onderzoeken.

9. Diversiteit en inclusie:

Blijven: Als je huidige werkplek diversiteit waardeert, kan dat een positieve reden zijn om te blijven.

Zoeken: Als je behoefte hebt aan een meer diverse omgeving, kan het zoeken naar een organisatie met deze waarden van belang zijn.

10. Missie en waarden van het bedrijf:

Blijven: Als de missie en waarden van het bedrijf overeenkomen met jouw overtuigingen, kan dat een sterke reden zijn om te blijven.

Zoeken: Als je denkt dat de missie en waarden niet meer passen bij die van jou, kan het tijd zijn om ergens anders te kijken.

Het nadenken over deze dingen kan je helpen om een slimme keuze te maken voor je loopbaan. Onthoud dat iedereen uniek is, dus neem de tijd om te bedenken wat voor jou het belangrijkst is bij het kiezen van een nieuwe baan. Mocht je toch besluiten om te gaan kijken naar een nieuwe baan, zijn de vacatures bij Werkis een goed startpunt!

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp