Werkis Logo

Werken aan persoonlijke ontwikkeling

Laatste update: 28 maart 2024
Door: Eline van Heijningen

In een wereld die snel verandert, is blijven groeien in je carrière belangrijker dan ooit. Persoonlijke ontwikkeling is de sleutel tot succes, zowel voor jou als je werkplek. In deze blog geven we je de handvatten om aan de slag te gaan.

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is

Je persoonlijk ontwikkelen is erg belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor je werkplek. Het helpt je groeien in je baan en opent deuren naar nieuwe kansen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je werkgever. Een team dat zich blijft ontwikkelen zal ook beter presteren.

Hoe begin je met persoonlijke ontwikkeling?

Stel om te beginnen heldere doelen voor wat je wilt bereiken in je werk. Gebruik de SMART-methode om je doelen te structureren: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Daarna is het tijd om te kijken welke stappen je kunnen helpen je doelen te behalen. Hier zijn een aantal dingen die je kan doen:

De rol van je werkgever in je persoonlijke ontwikkeling

Een ondersteunende werkgever kan een wereld van verschil maken in je persoonlijke ontwikkeling. Vraag naar mogelijkheden voor trainingen of cursussen op het werk. Een bedrijfscultuur die leren en ontwikkelen stimuleert, is goud waard.

Jouw volgende stappen

Wacht niet langer, ga direct aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Stel SMART-doelen en maak een plan om deze te halen. Werkis helpt je hier graag bij! Neem vooral contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Zie ook:


6x jezelf ontwikkelen op het werk

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen op het werk tussen alle praktijken door? Wij hebben zes tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Item bekijken

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.