Werkis Logo

Werken als vrachtwagenchauffeur

Een dag op de vrachtwagen

“Ik doe mijn eigen dingetje. Ik heb meestal lekker de radio aan en dan gaat de tijd zo voorbij. Je moet natuurlijk op de weg letten.” Vanaf november werkt Ruben als vrachtwagenchauffeur voor Werkis en het bevalt hem erg goed. Hij zat zonder werk, maar op eigen houtje heeft hij zijn CE Rijbewijs en code 95 gehaald. Door deze papieren kreeg hij meerdere keren per dag een aanbieding om aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur. Via Werkis is hij bij een opdrachtgever terecht gekomen die precies bij hem past.

Geen dag is hetzelfde

“Het contact met de winkels, het contact met de collega’s in de kantine, de afwisseling in het werk. Het is winkeldistributie, maar geen dag is hetzelfde! Je bent iedere keer weer bij een andere winkel. Soms kom je bij een winkel waar je al een keer geweest bent, maar dan zijn er toch weer andere mensen. Die afwisseling is hartstikke leuk aan dit werk.”

App voor de juiste weg

Ruben ontvangt elke week een werkoverzicht voor de week er op. Iedere dag ziet hij weer een ander stukje van Nederland. Van Amersfoort, tot Olst en Breda. Ruben rijdt door heel Nederland. De exacte planning ontvangt hij een dag van te voren via de app. De boordcomputer in de vrachtwagen zorgt ervoor dat hij altijd op de juiste bestemming terecht komt. Via een andere app weet Ruben precies hoe hij het beste naar de supermarkt kan rijden. “Het is belangrijk dat de vrachtwagens altijd door dezelfde straten rijden. Dat zorgt voor minder overlast in de buurt. De boordcomputers zijn erg slim, maar je moet zelf ook altijd opletten. Als er een bordje staat dat de maximale hoogte 3.80 meter is, dan pas ik daar niet onder door. Als chauffeur kan je niet blindelings uitgaan van de navigatie.”

Laat je niet gek maken

Ruben maakt van alles mee onderweg, maar zelf laat hij zich niet gek maken. “Je rijdt met de vrachtwagen op de weg en je bent natuurlijk niet de enige die daar rijdt. Natuurlijk zijn er wel eens automobilisten die niet netjes rijden, maar dat is gewoon zo. Ik maak me er niet druk om. Het is gewoon een mooi beroep. Ik voel me zo vrij als een vogeltje.”

Droombestemming

Ruben rijdt nog graag een keertje met de vrachtwagen in het buitenland. “Die hoge bergen op. Kijken hoe dat gaat. In Oosterbeek heb je wel een beetje heuveltjes, maar dat is niet zo spannend. Met een gangetje van 25 km per uur omhoog en dan als een gek naar beneden. Dat zou ik een keer leuk vinden om te doen!”

Interesse?

Ben je enthousiast geworden van het werk van Ruben? Lijkt het je leuk om nationaal of internationaal in een vrachtwagen te rijden? Beschik je over code 95 en een geldig rijbewijs C en/of CE? Bel dan naar 038-4210110 of mail naar zwolle@werkis.nl. Wij vinden de baan die bij je past! Check al onze vacatures in de branche logistiek.

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.