Logo van Werkis
0
Inschrijven
Zo kun je met vertro...

Zo kun je met vertrouwen investeren in de ontwikkeling van medewerkers

15 jan. 2020

Nick

Soms is het voor een bedrijf lastig om te investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers. Hoe kun je als bedrijf investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Mogema schakelde loopbaancoach Anouk in. Lees snel verder!

Stel: jouw medewerker is al jaren in dienst en je wilt hem of haar graag een cursus of opleiding aanbieden. De medewerker in kwestie weet zelf eigenlijk niet zo goed wat hij wil en voor jou als leidinggevende is het onduidelijk welk niveau het beste aansluit. Een lastige situatie. Hoe kun je als bedrijf dan tóch investeren in zijn of haar ontwikkeling?

Het was een uitdaging voor hightech expert in lassen, verspanen en vacuümtechnologie Mogema. “We wilden graag een opleiding aanbieden aan Joost, de medewerker in kwestie, maar vonden het lastig om een passende cursus of opleiding te vinden. Joost is gestart met een MTS op zak en daarna doorgegroeid binnen zijn functie. Dit maakte het lastig om in te schatten wat voor opleiding of cursus hij nodig had. Het is een belangrijke kracht van Mogema om medewerkers het perspectief te bieden om door te groeien, dus we wilden hem geen cursus laten volgen die te makkelijk of te moeilijk was”, vertelt Anna van der Horst, HR-adviseur bij Mogema.

Een positieve boost

Anna schakelt de hulp van loopbaancoach Anouk in. Gedurende het traject maakt Joost een uitgebreid assessment dat uit verschillende onderdelen bestaat, waaronder een capaciteiten IQ-test. Deze werd thuis op een rustig moment gemaakt. Naar aanleiding van de resultaten is een een-op-een-gesprek ingepland, waarbij de resultaten werden besproken. “Gedurende zo’n gesprek komen er leerpunten naar boven waar iemand op verschillende manieren mee aan de slag kan. Zo kan een struikelblok voor iemand aangepakt worden op een manier waar iemand misschien nog niet aan gedacht had. Ook kun je andere inzichten op doen, door op een andere manier naar een eigenschap of drijfveer te kijken en levert het assessment input op voor verdere gesprekken”, vertelt Anouk over het traject. “Joost vond het erg leuk en leerzaam om zo’n rapport over zichzelf te lezen en had op de intellectuele capaciteiten test een hogere score dan van tevoren verwacht. Dat is een positieve boost!”

Dit beaamt ook Anna van der Horst: “We proberen voor al onze medewerkers een mooi ontwikkeltraject te creëren. De technische arbeidsmarkt is krap, dus we willen onze mensen graag behouden en blijven uitdagen. Het traject was natuurlijk best spannend, omdat er een capaciteitentest in zat waarbij op niveau werd getest. Gelukkig kwam onze medewerker supergoed uit de test. Dat is leuk, omdat ze daar enthousiast van worden.”

Perspectief

Terugkijkend op het traject wordt deze erg gewaardeerd door zowel Mogema als de medewerker. “Joost voelt zich serieus genomen door zijn werkgever en vond het erg interessant om dit traject te doorlopen. Hij is gemotiveerd om met de uitslag aan de gang te gaan en zich verder te ontwikkelen in zijn huidige functie. Op deze manier kun je met vertrouwen een vervolg in gang zetten, zoals het volgen van een passende opleiding of cursus”, vertelt Anouk.

Na het traject is Joost meteen met een opleiding Projectmanagement gestart, om zijn huidige werkzaamheden beter vorm te geven en projecten te leren organiseren en afronden. “Hij vindt het heel fijn om te horen en merken dat wij als bedrijf in hem willen investeren. Nu wordt hij uitgedaagd en kan hij leuke dingen blijven doen in zijn werk. Ik denk dat het heel erg geholpen heeft. Dus eigenlijk zijn we gewoon super tevreden over het hele traject”, aldus Anna van der Horst.

Heerst er binnen jouw organisatie ook een opleidingsvraag óf heb jij een andere loopbaanvraag? Neem dan gerust contact op met onze loopbaancoach.

De naam Joost is om privacyredenen gefingeerd.

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp