Werkis Logo

Vanaf 1 juli: aanvullend geboorteverlof voor partners

Laatste update: 2 juli 2020
Door: Elise Kamp

Per 1 juli veranderen de verlofrechten van alle vaders en/of tweede moeders, waarvan hun kind op of na 1 juli 2020 is geboren. Vanaf deze datum hebben zij namelijk, naast het geboorteverlof, ook recht op aanvullend geboorteverlof.

Met de inwerkingtreding van de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG) hebben partners al sinds 1 januari 2019 recht op meer dagen geboorteverlof. Partners kunnen dan één keer het aantal werkuren per week opnemen aan geboorteverlof. Het geboorteverlof kan naar eigen inzicht opgenomen worden, maar dient wel binnen de 4 weken na de geboorte van het kind opgenomen te worden. Per 1 juli komt hier het aanvullend geboorteverlof bij voor partners waarvan hun kind geboren is op of na 1 juli 2020.

Aanvullend geboorteverlof

Met het aanvullend geboorteverlof kan de partner tot maximaal vijf keer het aantal werkuren per week opnemen aan aanvullend geboorteverlof. Het aanvullend geboorteverlof moet in ieder geval 4 weken voorafgaand aan het ingaan van het verlof worden aangevraagd bij jouw werkgever. Verder dient het verlof binnen 6 maanden na de geboorte van het kind te worden opgenomen, en kan het alleen worden opgenomen wanneer de partner ook het geboorteverlof van een week heeft opgenomen. Tijdens het aanvullend geboorteverlof krijgt de partner 70% van het maximum dagloon uitgekeerd door de werkgever óf het UWV. In totaal hebben partners dus recht op 6 weken partnerverlof.

Verlofrechten als partner

Dit zijn je verlofrechten als partner bij de geboorte van je kind:

Heb jij nog vragen over jouw situatie? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van de vestiging.

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.