Logo van Werkis
0
Inschrijven
Thuiswerken 5 tips o...

Thuiswerken: 5 tips om jouw personeel te motiveren!

11 mrt. 2021

Nick

Thuiswerken is alweer een tijd de norm. Hoe zorg je ervoor dat jouw personeel gemotiveerd blijft tijdens het thuiswerken? Wij vertellen het je in deze blog!

Ondertussen is het thuiswerken alweer tijd de norm. Ondanks dat het voor veel werknemers nog te doen was, wordt het thuiswerken nu steeds zwaarder. Lees: een verstoord werk- en privé balans en minder binding en betrokkenheid. Hoe zorg je ervoor dat jouw personeel gemotiveerd blijft tijdens het thuiswerken? Wij vertellen het je graag in deze blog.

Het thuiswerken heeft iets moois: je ziet eigenaarschap bij collega’s ontstaan en de solidariteit bij thuiswerken neemt toe. Want, ook zij vinden het belangrijk dat het werk door blijft gaan in de crisis. Toch begint het thuiswerken voor veel mensen nu ook zwaar te worden. Mensen missen het contact met collega’s, werk en privé lopen door elkaar en het kan af en toe lastig zijn om de onderlinge binding en betrokkenheid te behouden. Deze tips zorgen ervoor dat jouw personeel gemotiveerd blijft.

1. Zorg voor verbinding tijdens thuiswerken

Gedurende het thuiswerken is het belangrijk om de verbinding tussen de medewerkers te behouden. Blijf daarom communiceren en ga het gesprek met medewerkers aan. Plan bijvoorbeeld vaste momenten in om als team bij te praten en te beeldbellen. Zo ziet iedereen elkaar weer, is iedereen uit het team weer op de hoogte van wat er speelt en weet iedereen hoe het met elkaar gaat.

2. Bied structuur bij werken vanuit huis

Structuur en overzicht is tijdens thuiswerken erg belangrijk. Zorg ervoor dat jouw medewerkers weten wat er speelt in de organisatie, waar iedereen mee bezig is en geef duidelijk aan wat er van eenieder verwacht wordt. Ga ook na of de werkzaamheden duidelijk en haalbaar zijn. Hierbij geldt niet ‘wie zwijgt stemt toe’, maar ga het gesprek aan. Dit zorgt ervoor dat iedereen met de neus dezelfde kant op staat en creëert een vertrouwen.

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp