Werkis Logo

Alles wat je moet weten over burn out herstel

Laatste update: 26 oktober 2023
Door: Eline van Heijningen

Een burn out is een ernstige aandoening die iemands leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Het is van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over hoe lang een burn-out kan duren, wanneer je weer kunt werken na een burn out en hoe het herstelproces verloopt. In dit artikel zullen we diepgaand ingaan op deze aspecten en alles wat je moet weten om deze uitdagende periode te begrijpen.

Duur van een burn out

De duur van een burn out kan sterk variëren van persoon tot persoon. Gemiddeld genomen duurt een burn out echter enkele maanden. Dit kan variëren van ongeveer zes maanden tot zelfs meer dan een jaar, afhankelijk van verschillende factoren.

Factoren die de duur kunnen beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen de duur van een burn-out beïnvloeden:

Burn out

Terugkeer naar werk

Wanneer kun je weer werken na een burn out? Dit is een vraag die velen bezighoudt. Het antwoord is niet eenduidig, maar het is essentieel om dit proces met zorg en overweging te benaderen.

Terugkeer stap voor stap

Het is belangrijk om je terugkeer naar het werk geleidelijk aan te benaderen. Begin met verminderde uren en bouw dit langzaam op, afhankelijk van je herstel.

Communicatie met je werkgever

Open en eerlijke communicatie met je werkgever is essentieel. Bespreek je herstelproces en eventuele aanpassingen die nodig zijn. Samenwerken met je werkgever is cruciaal voor een succesvolle terugkeer.

Werkis: jouw partner in werk

Bij Werkis begrijpen we de uitdagingen die komen kijken bij burn-out herstel en de terugkeer naar werk. Met onze expertise en persoonlijke aanpak, helpen we je om een evenwicht te vinden tussen werk en welzijn. Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Zie ook:


Kan een loopbaancoach een burn-out voorkomen?

De burn-out onder millenials komt steeds vaker voor. Kan een loopbaancoach een burn-out onder deze doelgroep voorkomen? Je leest het in dit artikel.

Item bekijken

Heb jij last van een bore-out? Wat te doen voor meer uitdaging

Verveel jij je op je werk? Vind je je werk saai en niet (meer) uitdagend genoeg? De naam zegt het eigenlijk al, maar een bore-out is een situatie waarin je onderbelast bent en je letterlijk ziek wordt van verveling. Een bore-out kent veel overeenkomsten met een burn-out en is dus ook zeker niet iets wat je moet onderschatten. In deze blog lees je meer over wat een bore-out is, wat de symptomen zijn en hoe je er vanaf kan komen.

Item bekijken

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.