Werkis Logo

Voordelen van werken met feestdagen

Laatste update: 11 december 2023
Door: Eline van Heijningen

Hoewel de feestdagen vaak geassocieerd worden met rust en vrije tijd, zijn er talloze voordelen voor degenen die besluiten om juist in deze periode te werken. Twijfel jij nog of je je vakantiedagen op wilt nemen tussen kerst en oud en nieuw? Misschien kunnen de volgende punten je overtuigen dat je die vrije dagen misschien toch achter de hand wilt houden!

Vakantiedagen bewaren

Terwijl veel van je collega’s vrij nemen tussen de feestdagen, kun jij je vakantiedagen nog achter de hand houden. Hierdoor hou je flexibiliteit bij het plannen van je vrije dagen en kun jij misschien een leuke stedentrip plannen of die Blue Monday iets gemakkelijker doorkomen!

Rustige werkomgeving

Tijdens de feestdagen nemen veel mensen een paar dagen vrij. Dit zorgt ervoor dat het op kantoor een stuk rustiger is dan een willekeurige andere week. Met minder collega’s zul je merken dat je minder externe afleiding hebt waardoor je je beter kan concentreren op je taken. Dit kan je productiviteit een goede boost geven!

Inhalen van achterstallig werk

Als het dan toch lekker rustig is, vind je eindelijk tijd voor die klusjes die je misschien al een tijdje voor je uitschuift. Waar je normaal snel wordt afgeleid door een e-mail of telefoontje, zul je merken dat je nu ongestoord taken af kunt ronden waar je langere tijd geconcentreerd mee bezig moet zijn. Zo begin je het nieuwe jaar weer met een lege to do lijst!

Extra verdienen

Misschien is het op jouw werk zelfs mogelijk om op de feestdagen zelf te werken. Ook dit biedt extra voordelen, met name om wat extra’s te verdienen. Veel werkgevers bieden financiële beloningen of een toeslag voor werknemers die bereid zijn om tijdens deze periode te werken. Controleer vooral even je arbeidsvoorwaarden of CAO om te zien of dit voor jou het geval is. Zo kun je direct al die cadeaus terug verdienen!

Flexibele werkomgeving

Wanneer er minder mensen aanwezig zijn zul je misschien ook kortere dagen werken, of de flexibiliteit hebben om vaker thuis te werken. Ook dit kan een goede reden zijn om toch die laptop open te klappen tussen de feestjes door.

Toch maar vrij nemen?

Mochten deze redenen je nog niet hebben overtuigd kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om vrij te nemen. Het is immers ook prettig om je vrije feestdagen te combineren met wat vakantiedagen om een wat langere break te hebben van je werk. Kijk vooral wat voor jou het beste voelt, want beide keuzes hebben voordelen!

Werken met kerst

Zie ook:


Blue Monday? Wij gaan voor een Happy Monday!

De maandag staat weer voor de deur, voor velen het begin van een nieuwe werkweek. Hét moment om een productieve start te maken en aan je doelen te gaan werken. Toch ervaart menig Nederlander dit vandaag anders. Waar de feestdagen net achter de rug zijn, lijken vakanties mijlenver van ons vandaan en hebben velen de goede voornemens weer achter zich gelaten. Met deze tips ga jij Blue Monday verslaan. Tijd voor een Happy Monday!

Item bekijken

Goede voornemens? Zo duik je positief het nieuwe werkjaar in!

3, 2, 1… happy new year! Nog een paar dagen en we zien het vuurwerk de lucht in schieten terwijl we met een oliebol in onze hand de buren een gelukkig nieuwjaar wensen. Wij maken ons op voor een 2023 waarin werkplezier en -geluk voorop staat. Ben jij klaar om ook in het nieuwe jaar het beste uit jezelf te halen? Wij gaan je daarbij helpen!

Item bekijken

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.