Logo van Werkis
0
Inschrijven
Stress is functionee...

Stress is functioneel

18 sep. 2020

Eline van Heijningen

Stress is een veelbesproken onderwerp. Is stress dan nu slecht? Niet altijd! Stress helpt ook om te focussen op momenten dat je dit het meest nodig hebt. Stress zorgt ervoor dat je sneller kan denken en dat je fysiek beter kan presteren. Stress geeft je extra energie om net dat beetje extra te kunnen doen die dag en om meer uit jezelf te halen. Stress door uit je comfort zone te gaan waardoor je je ontwikkelt. Focussen op je doel zonder je te laten afleiden zodat je successen kunt behalen. Dat klinkt niet gek toch?

Stress vraagt dus veel van je hoofd en lichaam. Tegenhanger van stress is rust en in plaats van ons te focussen op het verminderen van stress kunnen we ons ook richten op hetgeen wat ons energie geeft. Rust en ontspanning geeft energie. Net als veel aspecten in het leven moet dit in balans zijn. Na veel sporten moet je goed rusten, na hard werken dus ook! In de huidige maatschappij zijn we gewend altijd maar door te moeten gaan. Er zit tenslotte veel in het leven en dit wil je niet aan je voorbij laten gaan. Al je vrienden op Instagram doen de meest fancy dingen, eten het meest fotogenieke voedsel, hebben toffe functietitels, zijn super healthy en sportief en maken prachtige reizen. Dat wil jij toch ook?

In veel moeten doen van jezelf gaat wel heel wat van je tijd en energie in zitten. We hebben te weinig tijd om te doen wat we willen doen en stoppen vaak pas als ons lichaam of hoofd aangeeft dat het echt te veel is. En waarom moeten we eigenlijk zoveel doen? Maken we wel de goede keuzes en besteden we wel de tijd aan de dingen die we echt belangrijk vinden? We willen geen kansen missen, maar pakken en zien we wel de kansen die er voorbij komen als we altijd maar doorrazen?

Sta even uit! Ga je vervelen en oefenen met niks doen, want dat zijn we inmiddels verleerd. Investeer in het opladen. Niks doen, slapen en lichte lichamelijke inspanningen zoals wandelen, dat geeft je daadwerkelijk energie. Waar heb jij dit ingebouwd in je volle weekschema? Er is meer stress omdat we gewoonweg te weinig tijd nemen om te niksen. Niksen, gewoon omdat het kan. Maar dus ook omdat het moet. We moeten meer ontspannen en opladen om alle dingen te doen en te bereiken die we willen bereiken. We moeten stress effectiever en bewuster gaan inzetten en dit kan alleen als we daar de weerstand, veerkracht en energie voor hebben. En daar moeten we wat voor doen. Namelijk rust inplannen in je weekschema en daarvoor andere activiteiten schrappen.

Minder doen om de dingen die je doet beter te kunnen doen. Hierdoor kan je er ook nog eens meer van genieten en bereik je je doelen effectiever. Meer tijd voor ontspanning en voor de positieve effecten van stress!

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp