Werkis Logo

Wat zijn soft skills?

Laatste update: 11 maart 2024
Door: Eline van Heijningen

Ben jij klaar om je carrière naar een nieuwe hoogte te tillen? Heb je je ooit afgevraagd wat het geheime ingrediënt is dat sommige mensen zo succesvol maakt in hun werk? In een wereld waar technische vaardigheden steeds belangrijker lijken te worden, zijn het de menselijke eigenschappen die het verschil maken tussen goed zijn in je werk en uitblinken. Benieuwd wat deze soft skills precies zijn? Lees dan snel verder!

Wat houden soft skills in?

Soft skills, ook wel bekend als 'zachte vaardigheden', zijn persoonlijke kenmerken of eigenschappen die iemand in staat stellen effectief te communiceren, samen te werken en problemen op te lossen. Deze vaardigheden zijn niet altijd meetbaar zoals technische vaardigheden, maar zijn van onschatbare waarde voor het succes van individuen in hun loopbaan.

Soft skills voorbeelden

Weet je nog niet helemaal wat voor soort skills onder deze soft skills passen? Hier zijn tien voorbeelden:

Belang van soft skills tijdens solliciteren

Bij sollicitaties zijn soft skills vaak net zo belangrijk als technische vaardigheden. Werkgevers letten niet alleen op wat je kunt doen, maar ook op hoe je het doet. Het tonen van sterke soft skills kan uiteindelijk het verschil maken bij een keuze tussen twee kandidaten. Zorg ervoor dat je tijdens sollicitatiegesprekken voorbeelden kunt geven van hoe je soft skills hebt toegepast in eerdere werkervaringen.

Ben jij nu op zoek naar een nieuwe baan en ben je benieuwd hoe jouw soft skills je hierbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.