Werkis Logo

Tips om je LinkedIn profiel te verbeteren

Laatste update: 23 maart 2021
Door: Elise Kamp

Het is belangrijk om je LinkedIn profiel te verbeteren! LinkedIn is namelijk het grootste zakelijk netwerk ter wereld en het helpt je om een zakelijk netwerk op te bouwen. De kans is groot dat jouw (oud-)klasgenoten, collega’s of toekomstige werkgever actief is op LinkedIn. Het hebben van een LinkedIn-profiel is dus bijna onmisbaar geworden, maar hoe valt jouw LinkedIn profiel het beste op? Met deze tips haal je maar uit je LinkedIn profiel.

1. Een volledig profiel

Een LinkedIn profiel wordt ook wel gezien als een online visitekaartje en creëert een eerste indruk wanneer mensen je nog niet kennen. Het is dus van belang dat jij jouw profiel zo volledig en aantrekkelijk mogelijk invult. Een volledig ingevuld profiel zorgt niet alleen voor een betere vindbaarheid op LinkedIn, maar ook in de zoekresultaten van Google. Check bij je profiel onder ‘Uw dashboard’ eens hoeveel stappen je verwijderd bent van een deskundig profiel. Haal meer uit LinkedIn en voer deze stappen uit.

Tip: Je profielfoto en kopregel zijn te zien bij elke activiteit die je op LinkedIn doet. Zorg dus voor een professionele profielfoto en creatieve, pakkende kopregel.

Werk Blog 0606 Linked In Bewerken

2. Houd je profiel up to date

Om beter gevonden te kunnen worden op LinkedIn, is het van belang dat je profiel up to date is. Hoe completer je profiel is, hoe beter deze vindbaar is op LinkedIn. Vul daarom jouw recente opleidingen en cursussen, je vaardigheden en ervaringen in en wees zo concreet mogelijk. Vraag ook eens of collega’s jouw vaardigheden willen onderschrijven of een aanbeveling over je willen schrijven.

3. Laat wat van je horen

Een LinkedIn profiel met activiteit is beter zichtbaar dan een profiel zonder activiteit. Plaats daarom regelmatig updates op LinkedIn en laat je connecties weten waar je je zoal mee bezig houdt. Het volgen van groepen, bedrijven die je interessant vindt en het maken van nieuwe connecties: het zorgt er allemaal voor dat je beter gezien wordt. Plaats ook eens foto’s en video’s bij berichten en creëer een groter bereik.

Werk Blog 0606 Linked In Update

4. Een persoonlijke uitnodiging

LinkedIn is hét platform om te netwerken. Het is daarom goed om je netwerk uit te breiden met mensen die je kent, maar vooral ook de mensen die je nog niet kent. Ook zij kunnen namelijk een waardevolle toevoeging zijn aan je netwerk. Kies eens voor een persoonlijke uitnodiging wanneer je een nieuwe connectie maakt. Een persoonlijke uitnodiging laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in diegene. Hierdoor word je eerder opgemerkt.

Het creëren van een goed LinkedIn profiel biedt veel voordelen. Haal daarom meer uit je LinkedIn profiel en laat zien wie je bent en wat je in je mars hebt.

Wil je benaderd worden voor de tofste functies? Schrijf je dan hier in!

Of wil je gelijk een geschikte vacature vinden? Bekijk dan hier onze vacatures! Of neem contact met ons op.

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.