Logo van Werkis
0
Inschrijven
Het loopbaantraject ...

Het loopbaantraject: wat kun je verwachten

23 mrt. 2021

Edwin Maas

Toe aan de volgende stap? Welke functie past écht bij je? Hoe krijg je weer of meer plezier in je werk? Het kunnen loopbaanvragen zijn die al een tijdje door je gedachten spelen. Tijd voor verandering! Dit kun je verwachten van een loopbaantraject. Lees snel verder!

Toe aan de volgende stap in je loopbaan? Welke functie past écht bij je? Hoe krijg je weer óf meer plezier in je werk? Het kunnen loopbaanvragen zijn die al een tijdje door je gedachten spelen. Deze vragen maken je onrustig. Tijd dus voor verandering! Het is altijd goed om te praten over de ontwikkelingen binnen je loopbaan. Je krijgt inzicht in wat er goed gaat en waar je precies tegenaan loopt. Als je eenmaal deze inzichten hebt, dan weet je ook wat je er aan kunt doen. Dit kun je verwachten van een loopbaantraject. Lees snel verder!

Na een kort contactmoment via de telefoon, waarin de loopbaancoach gevraagd heeft naar jouw situatie en de loopbaanvraag en waar de loopbaancoach alvast de werkwijze heeft uitgelegd, hebben jullie een gratis kennismakingsgesprek gepland.

Het kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek bekijk je of er een klik is en of je de samenwerking ziet zitten. Je loopbaancoach stelt vragen over wie je bent als persoon en wat je verwacht van het traject. Vervolgens legt de loopbaancoach de opzet van het traject uit en inventariseren jullie welke stappen jij al hebt gezet om meer inzicht te krijgen in je loopbaan. Elk traject heeft namelijk een andere inhoud en ook het aantal gesprekken verschilt per traject. Aan het einde van het gesprek hebben jullie een concreet doel van het traject geformuleerd en weet je met welke stappen jullie dat doel gaan bereiken. Jullie plannen samen een afspraak in voor het tweede gesprek. Je hebt er zin in: het traject gaat nu echt beginnen!

Het tweede gesprek

Ter voorbereiding voor het tweede gesprek met je loopbaancoach heb je thuis een opdracht gemaakt. Deze opdracht sluit geheel aan op je loopbaanvraag. Tijdens het tweede gesprek bespreken jullie hoe je de opdracht hebt ervaren en welke inzichten je hebt opgedaan. Deze inzichten worden uitgebreider besproken. Je loopbaancoach vraagt door op de antwoorden die je geeft en deelt de inzichten met jou. Met een goed gevoel trek je je jas weer aan, onderweg naar huis overdenk je het gesprek.

Richting bepalen

Thuis open je je laptop. Je ziet dat je een mail hebt gekregen van je loopbaancoach met een link naar het online assessment. Naar aanleiding van het vorige gesprek heeft de loopbaancoach een assessment uitgekozen die wetenschappelijk onderbouwd is en een uitgebreid beeld geeft van wie je bent, wat je kunt en wat je zou willen. Tijdens het derde gesprek bespreken jullie de uitkomst van dit assessment. Je loopbaancoach heeft een rapport geschreven en samen bespreken jullie de uitkomsten en opvallende resultaten. Het is bizar om een rapport te lezen waarin jij nauwkeurig beschreven staat. Het rapport geeft je een goede samenvatting van wie jij bent als persoon, wat je kunt en welke loopbaanrichting goed bij je past. Aan het einde van het bespreken jullie wat je met de resultaten van het rapport zou kunnen.

De rode draad

In het vierde gesprek gaan jullie de verzamelde informatie structureren. Je ontdekt de rode draad in jouw verhaal rondom je loopbaan. Het is fijn dat nu alles op zijn plek valt en je vanuit de vorige gesprekken meer zelfvertrouwen hebt gekregen. Daarnaast laat het assessmentrapport ook zien dat de vervolgstap heel goed bij je persoonlijkheid past. Je ziet er naar uit om nu een plan te maken, zodat je ook actief hiermee aan de slag kunt.

De gewenste situatie komt dichterbij

In het vijfde gesprek geven jij en je loopbaancoach inhoud aan het gewenste resultaat en stellen jullie een concreet plan op. Tijdens het gesprek ga je aan de slag met een opdracht waarin je je huidige en gewenste situatie in kaart brengt. Alle onderdelen uit de vorige gesprekken worden hierbij meegenomen. Je wordt blij van de gedachte dat je gewenste situatie nu echt dichterbij komt. Je gaat naar huis met een plan van aanpak en de eerste stappen kun je morgen al zetten.

Jouw doel is bereikt!

Vandaag is alweer het laatste gesprek met je loopbaancoach, de tijd is voorbij gevlogen! In een periode van twee tot drie maanden is er veel gebeurd. Je kwam binnen met een loopbaanvraag en samen met je loopbaancoach heb jij hard gewerkt om dat doel te bereiken. Als je terugkijkt op het proces ben je erachter gekomen wie je bent, wat je kunt en wat je zou willen. Je hebt een plan van aanpak gemaakt en als je die stappen zet, zal je je doel bereiken. Het belangrijkste resultaat van dit traject is dat je weer een richting hebt gegeven aan je loopbaan en dat je veel inzicht in jezelf hebt gekregen. Je gaat met meer plezier naar je werk, omdat je nu weet waar je kracht ligt en waar je energie van krijgt. Jouw doel is bereikt!

Het is altijd goed om te praten over de ontwikkelingen binnen jouw loopbaan. Heb jij een loopbaanvraag? Neem gerust contact op met onze loopbaancoaches.

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp