Werkis Logo

Dit is de invloed van coaching op geluk

Laatste update: 21 november 2019
Door: Eline Ploegman

Tegenwoordig is de algemene opvatting dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn succes en geluk. Het nieuwe motto luidt: je hebt jouw geluk in eigen handen. Maar is dit eigenlijk wel zo? En stel dat het zo zou zijn, kun je daar zelf voor zorgen?

Op dit moment heeft 1 op de 5 Nederlanders een vraag of probleem, waarbij ze graag professionele hulp willen inschakelen. Daarnaast loopt bijna een kwart, 22 procent van de Nederlanders, bij een coach, of heeft ooit hulp van een coach gehad. Dit blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van Psychologie Magazine. Hoewel er vroeger nog een taboe rustte op het inschakelen van professionele hulp, de opvatting luidde dat professionele hulp zou betekenen dat er iets mis met je is, is dit nu verleden tijd. Tegenwoordig vinden werknemers en werkgevers het juist prettig en belangrijk om naar een coach te gaan. Dit laat zien dat je aan je eigen ontwikkeling werkt. Daarnaast zou het geluk toenemen, wanneer het probleem of de vraag opgelost zou worden. Intrinsieke motivatie is één van de belangrijkste succesfactoren in een coachingstraject. Als je iets wil veranderen, dan lukt dat alleen als je het zelf ook écht wilt.

De top-5 thema’s waarom mensen een coach inschakelen is als volgt:

1. Stress en burn-out (30%)
2. Passend werk vinden (30%)
3. Werk-privébalans (24%)
4. Grenzen stellen (mening geven, assertiviteit) (20%)
5. Milder worden naar jezelf en/of anderen (minder perfectionistisch) (18%)

Tijdens een coachtraject ondersteunt een coach je bij het formuleren van een helder doel. Coaching levert namelijk het meeste op als je werkt aan een concreet doel en je hier volledig achter staat. Bij Werkis werken we graag toe naar een concreet resultaat voor zowel de werknemer als de werkgever. De werknemer krijgt meer inzicht in zichzelf; door een loopbaantraject geef je richting aan je loopbaan en werk je aan je professionele ontwikkeling. Daarnaast haal je meer voldoening uit je werk en vind je een betere balans tussen werk en privé. De werkgever draagt bij aan een goed werkgeverschap en de ontwikkeling van haar medewerkers. Daarnaast gaat ook de motivatie en betrokkenheid van medewerkers omhoog. Een traject kan ook bijdragen aan een goed onderbouwde selectiekeuze en opleidingsadvies.

Wat vind jij? Ben je zelf verantwoordelijk voor je geluk en succes of kun je daarvoor een steuntje in de rug gebruiken?

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.