Logo van Werkis
0
Inschrijven
6x jezelf ontwikkele...

6x jezelf ontwikkelen op het werk

15 jan. 2021

Edwin Maas

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen op het werk tussen alle praktijken door? Wij hebben zes tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Ontwikkeling. Het is een veelvoorkomende term bij veel bedrijven, maar daarom zeker niet minder belangrijk. Jezelf ontwikkelen op werkvlak heeft veel invloed op de kwaliteit van je werk, het vergroot je vakinhoudelijke kennis en het zorgt ervoor dat je efficiënter werkt. Daarnaast heeft ontwikkeling op werkvlak ook invloed op jouw leven buiten het werk en je persoonlijke ontwikkeling. Reden genoeg dus om jezelf te blijven ontwikkelen op werk.

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen tussen alle praktijken door? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1 Weet wat je wil

Ontwikkeling heeft te maken met uitdaging en ambitie. Het zorgt voor de volgende stap in je carrière, biedt perspectief en zorgt voor uitdaging. Ontwikkeling op werkgebied begint bij een goede reflectie. Hoe sta je nu in jouw werkweek, waar word je gelukkig van, waar wil jij jezelf in verbeteren, wat mis je in je huidige functie, waar wil je heen, hoe zie jij jezelf over een paar jaar. Het zijn allerlei vragen die je jezelf kunt stellen om ambities te (her)bepalen.

2 Bepaal doelen

Nu je opnieuw weet wat je ambities zijn, is het belangrijk om na te gaan wat je nodig hebt om deze te bereiken. Moet je iets aanpassen in je werkwijze of kom je kennis en/of middelen te kort. Ga na wat je op dit moment zelf al kunt doen om richting te geven aan je ambities en stel concrete doelen op. Zorg ervoor dat jouw ontwikkeling weer prioriteit krijgt. Jij bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.

3 Blijf op de hoogte

Blijf up to date en doe kennis op. Zorg dat je op de hoogte bent van de trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied. Lees vakbladen, abonneer je op relevante nieuwsbrieven, volg (gratis) webinars en leer van collega’s. Op deze manier weet je wat er speelt in jouw sector. Wellicht doe je hier interessante inzichten op welke bijdragen aan je ambities.

4 Experimenteer en leer

Stap even uit je comfortzone en experimenteer. Je zult zien dat experimenten effect hebben op je werk en ervoor zorgt dat je nieuwe inzichten opdoet. Het ei van Columbus is ook niet in één dag gevonden, dus de kans dat jij in één dag jouw ambities bereikt is niet zo vanzelfsprekend. Geef het daarom tijd. Ontvang feedback en leer. Fouten maken mag.

5 Bespreek jouw wensen met je leidinggevende

Niet alleen jij profiteert van ontwikkeling, ook de rest van de organisatie profiteert hiervan. Pak dus de regie en deel jouw ambities en wensen met je leidinggevende. Vaak hebben bedrijven een ontwikkelingsbudget opgesteld, waardoor er ruimte is om door middel van trainingen, cursussen en/of opleidingen tegemoet te komen aan jouw wensen. En een werkgever kan niet investeren in jouw ontwikkeling als ze daar niet vanaf weten.

6 Neem contact op met Werkis

Ontwikkeling staat hoog in het vaandel bij Werkis. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gedurende zijn of haar loopbaan blijft ontwikkelen en bieden dan ook verschillende gratis cursusmogelijkheden aan. Weten of jij gebruik kunt maken van deze ontwikkelmogelijkheden? Neem dan contact op met Werkis.

Wil jij je ontwikkelen binnen je functie, zorg er dan dus voor dat jouw ontwikkeling weer prioriteit wordt. Succes!

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp