Werkis Logo

Wat doet een logistiek medewerker?

Laatste update: 20 juli 2023
Door: Eline van Heijningen

Logistieke medewerkers zijn de onmisbare helden in de productie die zorgen voor soepele processen, maar wat doen ze nu precies? In dit artikel leggen we je precies uit wat een logistiek medewerker zoal doet, en wat je moet kunnen om een goede logistiek medewerker te zijn!

Wat doet een Logistiek Medewerker?

Logistiek medewerkers zijn de drijvende kracht achter soepele bedrijfsprocessen. Ze beheren de voorraad, stroomlijnen de goederenstroom en werken nauw samen met leveranciers en transportbedrijven. Naast het bijhouden van gedetailleerde voorraad rapporten, reageren ze snel op veranderende voorraadniveaus om vertragingen te voorkomen. Ze spelen daarnaast ook een sleutelrol bij het verbeteren van de efficiëntie.

Belangrijke taken van een Logistiek Medewerker

Als logistiek medewerker heb je verschillende verantwoordelijkheden:

Wat heb je nodig om een goede Logistiek Medewerker te zijn?

Als logistiek medewerker zijn er bepaalde kernvaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn:

Daarnaast is een algemeen inzicht in de logistieke processen van de industrie waarin je werkt belangrijk. Wanneer je de specifieke behoeften en uitdagingen van je branche begrijpt, kun je effectiever presteren. En tot slot, een goede logistiek medewerker is een teamspeler. Je werkt samen met verschillende afdelingen om ervoor te zorgen dat de logistieke processen soepel verlopen.

Vacatures Logistiek Medewerker

Op zoek naar een baan als logistiek medewerker? Met diverse verantwoordelijkheden, van voorraadbeheer tot magazijnbeheer, ben jij de sleutel tot een soepel draaiend bedrijfsproces. Aan de slag als logistiek medewerker? Bekijk snel onze vacatures of neem contact op!

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.