Logo van Werkis
0
Inschrijven
Wanneer nabellen na ...

Wanneer nabellen na je sollicitatie?

27 sep. 2023

Edwin Maas

In deze blog delen we gedetailleerd advies over hoe en wanneer je het beste kunt nabellen na het versturen van je sollicitatie.

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, weet je waarschijnlijk hoe spannend het kan zijn om je sollicitatie te versturen. Je hebt je cv en sollicitatiebrief opgesteld en verstuurd naar die ene droombaan. Nu is het tijd om geduldig te wachten op een reactie, toch? Niet helemaal! Het opvolgen van je sollicitatie kan een belangrijke stap in het sollicitatieproces zijn. In deze blog delen we gedetailleerd advies over hoe en wanneer je het beste kunt nabellen na het versturen van je sollicitatie.

Waarom nabellen na een sollicitatie?

Waarom zou je eigenlijk de moeite nemen om na te bellen na het versturen van je sollicitatie? Ten eerste toont het je interesse en enthousiasme voor de functie en het bedrijf. Het laat zien dat je serieus bent en dat je de extra inspanning wilt leveren om op te vallen. Bovendien biedt het je de kans om jezelf opnieuw onder de aandacht van de werkgever te brengen en eventuele vragen of onduidelijkheden te verduidelijken.

Wanneer moet ik nabellen na een sollicitatie?

Het juiste moment om na te bellen kan variëren, maar hier zijn enkele richtlijnen die je kunt volgen:

Ongeveer 2 weken na de sollicitatie: In de meeste gevallen is het raadzaam om binnen twee weken na het versturen van je sollicitatie contact op te nemen met de werkgever. Dit geeft hen voldoende tijd om je sollicitatie te beoordelen en te verwerken. Wees geduldig en geef hen ruimte om te reageren voordat je contact opneemt.

Volg de aangegeven procedure: Sommige vacature specifieke instructies geven duidelijk aan wanneer je een reactie kunt verwachten. Volg deze aangegeven procedure en neem pas contact op nadat deze periode is verstreken.

Hoe neem ik contact op?

Nu je weet wanneer je achter de sollicitatie aan moet, is het ook het handig om te weten hoe je dit het beste kunt doen:

Stuur een e-mail: Een van de meest gebruikelijke manieren om na te bellen is door het sturen van een professionele e-mail. Zorg ervoor dat je e-mail goed is opgesteld en beleefd van toon is. Verwijs naar je eerdere sollicitatie en vraag vriendelijk naar de status van je sollicitatie.

Telefonisch contact: Als je geen reactie krijgt op je e-mail, overweeg dan om telefonisch contact op te nemen. Bel op een geschikt moment en wees beleefd en professioneel tijdens het gesprek. Stel vragen over de voortgang van je sollicitatie en bied aan om eventuele ontbrekende informatie te verstrekken.

Wat te vermijden bij het contact

Bij het nabellen van je sollicitatie zijn er een paar zaken die je het beste kunt vermijden:

  • Wees niet opdringerig of ongeduldig.

  • Respecteer de privacy en procedures van de werkgever.

  • Vermijd het stellen van vragen over salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden tijdens je eerste follow-up.

Nog geen reactie?

Het nabellen na het versturen van je sollicitatie kan een belangrijke stap in het sollicitatieproces zijn. Het toont je proactieve houding en je interesse in de functie. Door de juiste timing en een professionele benadering vergroot je je kansen op een positieve reactie van de werkgever.

Toch kan het voorkomen dat je wordt afgewezen of dat er geen reactie komt. Geef dan vooral de moed niet op en blijf het proberen! Neem vooral ook een kijkje tussen de vacatures van Werkis. Zit hier niets tussen? Neem dan even contact op, dan kijken we samen verder! En geen zorgen, wij zullen zorgen dat we de telefoon wél opnemen!

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp