Logo van Werkis
0
Inschrijven
Voordelen bbl opleid...

4 Voordelen van een BBL-opleiding

10 mrt. 2021

Edwin Maas

Het volgen van een BBL-opleiding heeft verschillende voordelen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Je leest het in onze nieuwe blog!

Wat is het voordeel van een BBL-opleiding? Misschien werk jij wel liever dan dat je studeert. Voor jou kan een BBL-opleiding de ideale uitkomst zijn. Wanneer je een BBL-opleiding volgt, kies je voor een opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Vaak ga je één dag per week naar school en ben je de rest van de week aan het werk. Het volgen van een BBL-opleiding, ook wel Beroepsbegeleidende Leerweg genoemd, heeft verschillende voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Met een BBL heb jij direct ervaring in het werkveld

Tijdens je BBL-opleiding combineer je werken met leren. Op deze manier kun je de theorie die je op school krijgt, meteen toepassen in de praktijk. Daarnaast werk je in de richting die jij uiteindelijk op wilt. Tijdens een BBL-opleiding doe je dan ook veel praktijkervaring op.

2. Tijdens jouw BBL-opleiding krijg jij goede begeleiding en kennis

Het bedrijf waar je de BBL-opleiding volgt, wordt een erkend leerbedrijf genoemd. Een erkend leerbedrijf moet voldoen aan een aantal criteria, zoals bijvoorbeeld veiligheidseisen, goede begeleiding van de student en een uitstekende samenwerking met de school. Tijdens het volgen van een BBL-opleiding zit je midden in het bedrijfsleven, waardoor je veel extra kennis vergaart. Ook werk je veel samen met een praktijkbegeleider die je wegwijs maakt in de branche en het werk. Verder word je vanuit school begeleid.

3. Met een BBL-opleiding krijg jij direct een salaris

Als BBL-leerling heb je geen recht op studiefinanciering, maar krijg je salaris. Over het algemeen wordt een BBL-opleiding betaald door de organisatie waar je als leerling werkt of je uitzendbureau. De hoogte van dit salaris is afhankelijk van de praktijkleerovereenkomst en de cao. Houd er wel rekening mee dat dit salaris vaak lager is dan die van collega’s met een regulier contract. Op deze manier maak je als BBL-leerling geen opleidingskosten.

4. Door jouw BBL-opleiding meer kans op een vaste baan

Nadat je de BBL-opleiding hebt afgerond, is de kans groot dat je aan de slag kunt in de richting waarvoor je gestudeerd hebt. Gedurende de opleiding heb je veel werkervaring opgedaan; werkgevers staan vandaag de dag enorm te springen om werkervaring. Daarnaast is de kans groot dat je kunt blijven werken bij het erkende leerbedrijf.

Doe de BBL Quickscan

Wil jij ook een BBL-opleiding volgen? Bij Werkis krijgen leergierige en enthousiaste kandidaten de kans om een gratis BBL-opleiding te combineren met een baan bij onder andere Broshuis of Zuidberg. Test of je in aanmerking komt of neem contact op met Madelon Wever voor meer informatie via kampen@werkis.nl of 038 - 333 83 28.

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp