Logo van Werkis
0
Inschrijven
Talen op je cv zo pa...

Talen op je cv: zo pak je het aan

02 okt. 2023

Edwin Maas

Iets wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien op het cv is taalvaardigheid. Maar hoe zet je dit nu op een goede manier in?

In de moderne zakelijke wereld is je cv veel meer dan een lijst van werkervaring en opleidingen. Het is jouw kans om op te vallen in een competitieve arbeidsmarkt. Iets wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien maar wel onderscheidend kan zijn, is taalvaardigheid. Maar hoe zet je dit nu op een goede manier op je cv?
 

Meertaligheid: Een troef voor je cv

In een geglobaliseerde wereld is meertaligheid een waardevolle troef. Het beheersen van meerdere talen opent de deuren naar diverse carrièremogelijkheden en vergroot je aantrekkingskracht voor werkgevers.

Voordelen van meertaligheid op Je cv

  • Internationale werkgelegenheid: Bedrijven zoeken naar werknemers die kunnen bijdragen aan hun internationale expansie. Meertaligheid vergroot je kansen om deel uit te maken van deze groeiende trend.
  • Verbeterde communicatieve vaardigheden: Het leren van nieuwe talen vereist aandacht voor detail en verbetert je algemene communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Concurrentievoordeel: In een competitieve arbeidsmarkt kunnen taalvaardigheden het verschil maken en je onderscheiden van andere sollicitanten.

Hoe zet ik talen op mijn cv?

  • Duidelijke vermelding: Vermeld je taalvaardigheden beknopt op je cv en geef aan in hoeverre je de taal beheerst (bijvoorbeeld: vloeiend, gevorderd, basis). Het is gebruikelijk om je talen direct onder je persoonlijke gegevens te vermelden, bijvoorbeeld na je naam en contactinformatie.
  • Bewijs van vaardigheden: Voeg bewijs toe, zoals certificaten, diploma's of werkervaring waarin je de taal hebt toegepast, om je geloofwaardigheid te versterken.
  • Gebruik van keywords: Gebruik relevante keywords en synoniemen voor je taalvaardigheden om de zichtbaarheid van je cv te vergroten.

Tips voor het schrijven van een effectieve beschrijving

Bij het vermelden van je talen op je cv is het belangrijk om effectieve beschrijvingen te geven. Hier zijn enkele tips:
 

  • Geef specifieke voorbeelden van situaties waarin je de taal hebt gebruikt, zoals het deelnemen aan internationale conferenties, klantcommunicatie in een andere taal, of het vertalen van documenten.
  • Vermeld projecten of prestaties die direct verband houden met je taalvaardigheid, zoals het beheren van een meertalig team of het onderhandelen in een andere taal.
  • Gebruik actiewerkwoorden om je vaardigheden te benadrukken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld ‘geleid’, ‘onderhandeld’, of ‘vertaald’.

Verbeter je kansen op de arbeidsmarkt

Bij Werkis begrijpen we hoe belangrijk het is om je cv te optimaliseren voor succes in de competitieve arbeidsmarkt. Kun jij nog hulp gebruiken bij je zoektocht naar een nieuwe baan? Schrijf je vooral in, dan helpen wij je verder!
 

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact op en we je snel mogelijk helpen.

Contact opnemen via Whatsapp