Werkis Logo

De elevator pitch: een pitch over jezelf

Laatste update: 1 maart 2021
Door: Elise Kamp

‘Vertel eens wat over jezelf?!’ Het is een vraag die vaak gesteld wordt. Vaak bij een sollicitatiegesprek, maar steeds vaker komt deze vraag in het dagelijks leven aan bod. Het beantwoorden van deze vraag kan je overvallen en is soms veel lastiger dan je denkt. Want wat vertel je nou precies over jezelf? Het goede nieuws: het antwoord op zo’n vraag kun je voorbereiden. Hoe? Lees dan snel verder!

Wat is een elevator pitch?

De vraag ‘vertel eens wat over jezelf?’ kun je voorbereiden door middel van een elevator pitch. In deze blog focussen we voor het gemak even op de pitch over jezelf, zodat jij deze vraag ook tijdens sollicitatiegesprekken kunt beantwoorden. Een elevator pitch is een korte presentatie van maximaal 60 seconden waarin jij jezelf of een product verkoopt. In een elevator pitch vertel je kort en bondig wie je bent, wat je doet en wat jouw kwaliteiten zijn, zodat je een sterke indruk achterlaat.

De naam elevator pitch komt weg van welbekende liftpraatje. Sta je bijvoorbeeld met een belangrijk persoon in de lift, dan moet je in de tijd dat de liftdeuren dicht en weer opengaan aan iemand kunnen vertellen waarom jij zo geschikt is.

Pitch over jezelf

De belangrijkste punten die je meeneemt in de pitch over jezelf zijn als volgt:

De inhoud van een elevator pitch verschilt per functie en per situatie, maar globaal blijft deze structuur hetzelfde. Maak een overtuigende basis die je vervolgens per situatie of functie aan kunt passen. Laat deze basis zien aan anderen en pas deze aan op feedback. Zo weet jij zeker dat je to the point bent. Belangrijk bij een elevator pitch is dat jij je gesprekspartner blijft prikkelen en zijn of haar aandacht lang genoeg vast kunt houden.

Elevator pitch blog

Tips voor een elevator pitch

Met bovenstaande tips kun jij met gemak een perfecte elevator pitch samenstellen. Veel succes!

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.