Werkis Logo

Stijging minimumloon 2023

Laatste update: 4 januari 2023
Door: Eline van Heijningen

Stijging minimumloon per 2023

Er wordt vaak gesproken over een stijging van het minimum uurloon, maar dit is geen wettelijk begrip. Dit komt doordat verschillende sectoren een aantal uur per werkweek hebben, wat vaak wordt bepaald door de cao. De meest voorkomende volledige werkweken zijn uit 36, 38 of 40 uur per week. Hierdoor verschilt het uurloon soms, afhankelijk van het aantal uren in een volledige werkweek.

Het uurloon verschilt afhankelijk van het aantal uren in een werkweek. Vanaf 1 januari 2023 zal het minimum uurloon voor iemand van ouder dan 21 jaar bij een werkweek van 36 uur €12,40 zijn. Bij een werkweek van 38 uur is het uurloon €11,75 en bij een werkweek van 36 uur is het €11,16. Met ingang van 1 januari 2024 zal er (naar alle waarschijnlijkheid) wel met een minimum uurloon worden gewerkt.

Minimumsalaristabel 2023

Minimumloon per 1 januari 2023
Bron: Rijksoverheid

Overige aanpassingen arbeidsvoorwaarden

Naast je loon bestaat er een kans dat je een reiskostenvergoeding krijgt van je werknemer. Tot dit jaar was het onbelaste maximumbedrag per vergoede kilometer €0,19. Vanaf 2023 verandert dit naar €0,21. Er bestaat dus een kans dat ook jouw kilometervergoeding hoger wordt. Daarnaast is de onbelaste thuiswerkvergoeding met 0,13 euro gestegen tot 2,13 euro. Let wel op dat de verhogingen van de reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding niet verplicht zijn voor de werkgever.

Natuurlijk zijn er ook weer veel aanpassingen in de verschillende cao’s. Voor een overzicht van arbeidsvoorwaarden die van toepassing zijn op jouw specifieke branche is het verstandig de nieuwe cao door te nemen.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op!

Zie ook:


Goede voornemens? Zo duik je positief het nieuwe werkjaar in!

3, 2, 1… happy new year! Nog een paar dagen en we zien het vuurwerk de lucht in schieten terwijl we met een oliebol in onze hand de buren een gelukkig nieuwjaar wensen. Wij maken ons op voor een 2023 waarin werkplezier en -geluk voorop staat. Ben jij klaar om ook in het nieuwe jaar het beste uit jezelf te halen? Wij gaan je daarbij helpen!

Item bekijken

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?

Het is tijd om je arbeidsovereenkomst te tekenen, maar wat teken je precies? Je leest het in deze blog!

Item bekijken

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.