Werkis Logo

Goede voornemens

Laatste update: 20 december 2020
Door: Anouk Hegeman

Er zijn een paar momenten die altijd terugkomen in een jaar. December is een maand die zich daar uitstekend voor leent. Ieder jaar in december komen er verschillende top-1000 lijsten, jaaroverzichten en terugblikken tevoorschijn. Maar in december kijken we ook vooruit: wat worden jouw goede voornemens? Wat ga je anders doen volgend jaar? En dit jaar écht?

Standaard in de top-3 van goede voornemens staat afvallen, meer sporten en/of stoppen met roken. Ook bij mij. Ieder jaar weer neem ik me voor om meer te gaan sporten. Want dat is lekker, goed voor me en dit jaar ga ik dat écht doen! Dus in januari begin ik fanatiek. In februari mag ik zo af en toe een sportsessie overslaan van mezelf, want het is echt vies weer buiten. En in maart en april heb ik het ‘te druk’ en is mijn goede voornemen weer veranderd in ‘het idee was leuk, de uitvoering wat minder’.

Iets verder in de top-10 van goede voornemens staat een nieuwe baan. Zoiets heb ik een aantal jaar geleden ook op mijn lijstje gehad. Toen merkte ik dat ik niet meer zoveel voldoening haalde uit mijn baan en iets anders wilde. Om dit voornemen niet weer op de stapel te gooien van het jaar daarop, heb ik dit aangekaart bij mijn werkgever en hebben we een loopbaancoach ingeschakeld. Met deze coach onderzocht ik waar ik blij van word, wat ik graag wil, wat ik goed kan en wat mijn werk moet opleveren voor mezelf. En dat was fijn! Ik was echt serieus bezig met wat ik nou echt wilde, in plaats van alleen denken en niks doen. Inmiddels werk ik nog steeds bij dezelfde werkgever, maar vervul ik wel andere functies. Functies waarbij ik regelmatig denk: ‘yes, dit is waar ik het voor doe!’

Hoe zit dat bij jou? Blijf je doen wat je doet en denk je: ‘ach, zo slecht heb ik het nou ook weer niet?’ Of ga je er werk van maken en kijk je wat voor jou hét verschil kan maken? Een loopbaancoach inschakelen kan stap 1 zijn van je actieplan. Samen met je coach kun je onderzoeken welk verschil voor jou hét verschil kan maken. En dat hoeft geen grote verandering te zijn, soms zit het in kleine dingen.

Zin om volgend jaar te onderzoeken waar jij helemaal tot je recht komt? En geen zin om je voornemens volgend jaar weer te kopiëren? Neem contact met ons op! Dit jaar is het tijd om écht iets met je goede voornemens te doen! Ik zet het meer sporten ook weer op mijn lijstje, en dit jaar ga ik dat ook écht doen! 😊

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.