Werkis Logo

Aanpassingsvermogen

23 maart 2020 door Elise Kamp

Het vermogen je werkwijze en aanpak te veranderen en aan te passen aan de huidige situatie in een wereld waar Corona het gesprek van de dag is. Waarin supermarkten geplunderd worden. Zorgmedewerkers dag en nacht klaar staan voor de ouderen en zieken. Leerkrachten binnen mum van tijd digitale vaardigheden eigen moeten maken. Kinderen en studenten niet meer op school zitten. En waar verschillende evenementen gecanceld moeten worden, zien we steeds meer onzekerheid, maar vooral ook veel saamhorigheid.

Veel mensen zijn genoodzaakt om thuis te werken. Maar niet in elke branche is het mogelijk om thuis te werken. Praktisch gezien omdat niet alle werkzaamheden thuis uitgevoerd kunnen worden. Dit roept ook vragen op voor werknemers en werkgevers: hoe kunnen we iedereen productief houden en de tijd die er niet gewerkt kan worden zo efficiënt mogelijk invullen. Wat kunnen we juist nu doen om onze processen te optimaliseren en onze kwaliteit van werken naar een hoger level te trekken? In een snel veranderende wereld, waar deze situatie een heel concreet voorbeeld van is, is jezelf scherp houden, je brein trainen en jezelf ontwikkelen belangrijker dan ooit.

Werknemers kunnen juist in deze tijd hun kennis opfrissen of nieuwe kennis opdoen, laagdrempelig en geheel in eigen tempo aan de keukentafel. Belangrijke kennis over zogenoemde soft skills, zoals digitale vaardigheden, of juist hele vakspecifieke kennis, zoals kennis over het gebruik van een specifieke machine, e-learning kan de oplossing bieden voor de medewerkers die op dit moment thuis zitten! Benut de tijd die je werknemers nu over hebben zo effectief mogelijk door te investeren in hun ontwikkeling. Want wanneer je juist nu investeert in de ontwikkeling van je werknemers, kun je straks nog sterker uit deze crisis komen.

Terwijl we het hebben over vitale functies in onze maatschappij kijken wij naar de vitale processen in de organisatie en hoe we dit kunnen verbeteren zodat we straks als we de Corona-crisis te boven is beter zullen presteren. Deze expertise zetten we ook graag in voor jouw organisatie. Denk hierbij aan learning journeys op maat, korte e-learning modules en examens waarmee je het kennisniveau van je medewerkers kunt toetsen én omhoog brengt!

Laten we elkaar vandaag op afstand houden, zodat we elkaar morgen nog steviger kunnen vasthouden. En zoals Mark Rutte zei: “Let een beetje op elkaar”. Of zoals wij het zouden zeggen: Care to Grow.

Meer weten over onze e-learning diensten? Neem dan rechtstreeks contact op met Michelle Brand, E-learning Specialist

T: 06-82915303

E: mbrand@werkis.nl

Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 33 10 540 of

  Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.